10 bizarnih školskih pravila iz cijelog svijeta

E buraz
10 bizarnih školskih pravila iz cijelog svijeta
.

Školska pravila su neophodna za uspostavljanje zdravog i pozitivnog okruženja za svakog učenika da raste i uči. Postoji dosta diskusija između menadžmenta škola, nastavnika, roditelja i psihologa.

Napravili smo neke od najneobičnijih i kontroverznih školskih pravila i kažnjavanja širom svijeta. Koja vam je najnormalnija?

10. Smrznuti grašak

1

Student iz Kine daje fotografiju koljena. Neki tvrde da je ova praksa uobičajena među nastavnicima i roditeljima širom Azije.

9. Najbolji prijatelji

2

Škole u Engleskoj i šire počinju zabranjivati učenici koji imaju najboljeg prijatelja. Neki roditelji, nastavnici i psiholozi tvrde da djeca rastu bolje ako imaju veće grupe prijatelja. Pored toga, niko se ne osjeća izostavljen.

Kritičari tvrde da najbolji prijatelji donose doživotnu vrijednosti. Studija Child Development pokazala je da oni sa najboljim prijateljima imaju bolji mentalni život tokom svog života.

8. Boja kose

3

Škole u Tokiju. Učenici su bojali kosu. 57% javnih škola u gradu zahtjeva od učenika da dokažu da je njihova prirodna boja. Da bi spriječili učenike da lažu, nastavnici će možda morati da ih natjeraju da oboje kosu.

Ovo se objašnjava homogenom kulturom. Mnogo se fokusira na jedinstvenost, tako da se izdvajaju mala odstupanja od standarda i donosi kritike.

7. "Siromaštvo", "rođendani" i još 48 riječi

4

Odjeljenje za obrazovanje u Njujorku. Učenici koji su Jehovini svjedoci možda se ne osjećaju prijatno pričati o rođendanima jer ih ne proslavljaju. Riječi poput siromaštva, razvoda i bolesti su i izvan toga što mogu dovesti do bolnih uspomena ili se odnositi na porodičnu situaciju djeteta.

6. Crveno penkalo

5

Odrasli smo sa našim vještinama u zadacima sa crvenim penkalom. Ovih dana, crveno penkalo je zabranjeno od strane mnogih škola u Australiji i Velikoj Britaniji. Neki tvrde da crveno penkalo može psihološki nanijeti štetu djetetu, jer boja demotivira učenike ili donosi strah i pritisak.

Zelena, roza, žuta, ljubičasta i plava su opuštajuća, a čekovi ili krstovi više ne izgledaju prijeteći.

5. Podizanje ruku

6

Vječna praksa podizanja ruku na pitanje, prema školi u Nottinghamshiru, je beskorisna i zabranjena. Ova knjiga ne podstiče i podržava učenje drugih u klasi. Sada nastavnik može odgovoriti na bilo koje pitanje.

Neki roditelji smatraju da se njihova djeca osjećaju nervozna i uplašena. Možda će moći da odgovore na pitanje koje ne znaju.

4. Deodorant

7

Gimnazija u Pensilvaniji zabranila je AXE spray za tijelo nakon što je student imao ozbiljnu alergijsku reakciju i odveden u bolnicu. Ovo nije bio prvi slučaj. Više škola počelo je prskanje dezodoransima jer tinejdžeri ponekad previše prate u želji da dobro mirišu. Alergijske reakcije i protivpožarni alarmi su na listi posljedica proučavanja.

3. Spavanje

8
Učenicima u Kini je dozvoljeno da napuste 30 minuta čas i odspavaju. Nastavnici vjeruju da to može poboljšati svoje sjećanje i obezbjediti energiju za dalje istraživanje. Učenici osnovnih škola mogu sjediti na stolovima i dozvoliti su da donesu ćebad i jastuke. Stariji učenici imaju položaj sjedenja, što često dovodi do nejednakog razvoja mišića i problema sa kičmom.

2. Toaletno vrijeme

9

Gimnazija u Čikagu ograničava broj puta koliko je studentu dozvoljeno da napusti prostoriju za posjetu kupatilu: 3 u jednom semestru. Bilo šta preko toga završeno je nakon završetka škole. Direktor objašnjava roditeljima da učenici mogu koristiti toalet kao izgovor za izostajanje sa nastave.

1. Stajanje na rukama

10

Azija je poznata po tome što je striktna sa svojim učenicima i daje neobične kazne. Jedan od učenika radi na ručnom štandu zbog kašnjenja ili razgovora tokom časa. Na listi se takođe nalaze i push-up, trčanje ili držanje ruku u vazduhu. Ne može ići do šamaranja.

Ne propustite