KCUS: Supruga turskog predsjednika otvorila Kliniku za hematologiju

Bosna i Hercegovina
KCUS: Supruga turskog predsjednika otvorila Kliniku za hematologiju
.

Prema ranije najavljenom, supruga predsjednika Republike Turske Emine Erdogan, koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) Birol Četin i generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) Sebija Izetbegović, danas su svečano otvorili Kliniku za hematologiju (13. etaža CMB-a).                                                                                    

Visoka gošća iz Turske Emine Erdoan je kolektivu ljekara poželjela uspješan rad, te uz pratnju direktorice Izetbegović obišla novootvorene prostorije klinike.

Turska agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) donirala je 3.249.415,96 KM (s PDV-om) za potrebe izgradnje Klinike za hematologiju.

Stara zgrada u kojoj su bili smješteni pacijenti je u izuzetno lošem stanju zbog čega su godinama trpjeli, kako bolesnici tako i uposlenici.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan danas je nakon susreta delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Turske poručio je da će Turska nastaviti da pruža svaku vrstu pomoći BiH te da nikada nije imala nikakvu skrivenu namjeru prema ovoj državi.

Ne propustite