Mali trikovi koji će vam pomoći da se riješite neugodnih mirisa iz doma

Sve za dom
Mali trikovi koji će vam pomoći da se riješite neugodnih mirisa iz doma
.

Riješite se neugodnog mirisa iz vašeg doma sa ovim super trikovima...

 

NAMJEŠTAJ

Ako se u namještaju osjeća neugodan miris, prebrišite ga iznutra rastvorom hipermangana. Ovaj rastvor može se koristiti i za uklanjanje neugodnog mirisa crnog luka s ruku. Vrećice čaja upit će neugodne mirise i zamirisati ormar. Možete na njih staviti i malo eteričnog ulja, npr. od limuna ili metvice.

121216-dnevna-soba-2
KUHINJA

Kad zrak u kuhinji postane ustajao, može se osvježiti ako se u velikom loncu vode sat vremena kuhaju šaka klinčića, tri-četiri muškatna oraščića, četiri-pet štapića cimeta te nekoliko kori naranče ili limuna. Ohlađena tekućina može se uliti u bočice s raspršivačem te se upotrijebiti u kuhinji ili bilo kojoj drugoj prostoriji u domu i uredu.

kuhinja

LUK

Da bi vam iščeznuo neugodni miris crnog ili bijelog luka s ruku, istrljajte ih talogom od crne kave. Nož kojim ste rezali luk izgubit će neugodan miris ako se odmah nakon uporabe zagrije iznad plamena.

luk
TEPIH

Posipanje smjese od šoljice boraksa i 15 kapi eteričnog ulja lavande će definitivno ukloniti neugodne mirise i osvježiti tepih. Neugodni mirisi mogu se neutralizirati i prskanjem osvježivačima odjeće. Poželjno ga je usisavati triput na tjedan, no ako imate ljubimce, i svaki dan.riješite boraksom, a neugodni miris luka s ruku maknite talogom crne kave…

tepih2

 

FRIŽIDER

Neugodan miris iz frižidera ukonit ćete sa kafom. Nekoliko kašikica naspite u posudu i ostavite u vašem frižideru.

frizider

DUHAN

Da bi se ovaj miris odstranio preko noći, u prostoriji gdje se pušilo ostavite dva do tri vlažna ručnika. Na njih se može nakapati malo omekšivača za rublje. Ujutro se neće osjećati nikakav miris. U prostorijama gdje se nalazi više pušača, dobro je upaliti svijeću i ostaviti je da gori. Ona ce vrlo brzo pokupiti sav dim i neće dopustiti nagomilavanje novog.

cigarete
VLAGA

Ako osjećate lagani miris vlage u domu, riješite ga se prirodnim ugljenom. Komadić izmrvite u šalicu ili na tanjurić, može čak i u staru čarapu i smjestite ga u blizini mjesta gdje se najjače osjeća vlaga.

plijesan

Ne propustite