5 prirodnih načina za otklanjanje različitih tipova kožnih pora

Moda i ljepota
5 prirodnih načina za otklanjanje različitih tipova kožnih pora
.

Povećane pore često se pojavljuju na čelu, nosu i bradi. Evo koji je najbolji način za rješavanj tog problema.

Najčešći razlog njihovog pojavljivanja je prekomjerna aktivnost u žlijezdama lojnica. Uz masnu kožu, velika količina sebuma se oslobađa. Kao rezultat toga, pore se povećavaju. Ako ne obraćamo pažnju na ovaj problem na vrijeme, možemo dobiti akne.

p

Tip masne kože nije jedini uzrok povećanih pore. Postoji mnogo razloga za pojavu ovog problema: dehidracija, nedovoljna pročišćavanja i slaba kvaliteta dekorativne kozmetike. Također, u vrućem vremenu, pod utjecajem UV zraka, pores se širi, a znojenje se povećava.

Konzumiranje velikog broja slatkiša, masnih, slanih i začinjenih namirnica i hrane koja sadrži konzervanse i pojačivače okusa također ima loš učinak na kožu. Ravnoteža hormona također utječe na stanje kože. Ako postoji kršenje hormonske ravnoteže zbog trudnoće ili drugih razloga, pore lica se šire.

Koža mora da diše, a svakodnevno se mora očistiti od prljavštine, dekorativne kozmetike i mrtvih čestica kože. Važno je naučiti kako pravilno skrbiti kožu na licu.

p1

Prvo, nemojte zaboraviti hidratizirati i hraniti kožu. Odaberite kremu za kombinaciju i masnu kožu. Nemojte se ustručavati pitati stručnjake u trgovini kakve kreme mogu imati cistogeno djelovanje i začepiti vaše pore.

Drugo, popijte više vode i više spavajte. Voda sprječava dehidriranje kože, a san utječe na hormonalnu ravnotežu.

Treće, dobro očistite kožu.

Sada, usredotočimo se na prirodne recepte dostupne za različite vrste pora.

Povećane pore

p2

Da biste dobili osloboditi od ovog problema, postoje različiti načini sužavanja pore na licu. Pogledajmo osnovne opcije za rješavanje problema povećanih pore:

- Napravite kocke leda iz mineralne vode. Obrišite lice ovim kockicama svako jutro i navečer, pažljivo masirati problematična područja.
- Svakih 3 dana koristite glinenu masku. Clay ima baktericidni i tonizirajući učinak na vašu kožu. Dajte prednost bijeloj i plavoj glini koja uskaje pore i uklanja masnu sjaj. Recept je vrlo jednostavan: razrijedite žlicu gline u toploj vodi; konzistencija bi trebala biti gusta. Nanesite masku u debeli sloj i isprati toplom vodom nakon 15 minuta.
- Primjena maske od bjelanjka također će vam pomoći da se riješite problema proširenih pora. Namjestite jednu bjelanjku s dvije žličice soka od limuna. Nanesite tanki sloj i lagite. - Kada je smjesa potpuno suha, isperite ga toplom vodom. Nemojte brinuti da tijekom procesa otvrdnjavanja, maska ​​će se stegnuti preko lica!
Sjajne pore

 

p3

Ako imate pada pore, ugradite sljedeće u svoj svakodnevni ritual, slijedeći vaše maske:

- Žlica aloe soka pomiješana s whipped bjelanjak. Maska pomaže u sužavanju pore i uklanja sjaj s masne kože.
- Dvije žlice krumpirovog škroba pomiješane s polovicom zelene jabuke. Maska vam omogućuje da uklonite mitesere i smanjite pojavu dobnih mjesta i pjege.
- Dodajte dvije žlice zobene pahuljice ili kukuruzno brašno u bijelom bjelanjku. Ova mješavina pogodna je za zrelu kožu i čini poroznom licu savršeno glatkom i hranjenom svim potrebnim elementima u tragovima.
 

Crne pore pore

 

p4

Ako vaši pore imaju mitesere, to znači da su već dovoljno začepljene. Da biste dobili osloboditi od ovog problema, dodajte sljedeće recepte na svoju rutinu s kockicama leda i maske od glina ili bjelanjka (maske bi trebale biti izmijenjene):

Pomiješajte 3 žlice meda sa 1 žlicom cimetovog praha. Zbog fino usitnjene prirode začina, piling je savršeno pogodan za lagano piling kože. Masažite lice nekoliko minuta prvo ga isprati toplom vodom kako bi otvorili pore.
Miješajte mlijeko želatinom u jednakim omjerima i zagrijavajte u vodenoj kupelji ili u mikrovalnoj pećnici sve dok se otapalo ne otopi. Nanesite rješenje na vaše lice četkom ili rukama. Da biste lakše uklonili nakon maske, dodajte još jedan ili dva sloja kada se prvo osuši. Nakon 20-25 minuta, počnite ukloniti suhu masku s lica. Ako imate nježnu kožu i ovaj postupak je previše bolan za vas, isperite masku toplom vodom. Nakon toga koristite umirujuće hidratantno sredstvo.
Koristite posebne trake za nos. Možete ih kupiti u ljekarnama i supermarketu, ili u online trgovini - na primjer, ovdje.
Nanesite piling lica s jogurtom i solom. Uzmite: 4 žlice plainog jogurta, 1 žličicu soli, 1 žličicu sok od limuna i 1 žlicu meda. Pomiješajte jogurt i sol zajedno. Miješanje mora biti vrlo pažljivo dok se sol potpuno ne otopi. Zatim dodajte sok od limuna i med. Ponovno pomiješajte sve temeljito. Nanesite piling na lice s masažnim pokretima. Na području T-zona dodajte nekoliko dodatnih slojeva i pažljivo protrljajte smjesu preko kože. Isperite nakon 10 minuta s toplom vodom.
 

 

p5

Važno je zapamtiti da se infekcija može razviti pri otvaranju pora. To se može pretvoriti u dugotrajni upalni proces, čiji će rezultat biti preostali ožiljak. Stoga je važno dezinficirati zahvaćeno područje dobro.

Nemojte odabrati ili pokušavati istisnuti bijele glave jer to može dovesti do iritacije, infekcije i pojave bubuljica ili ožiljaka.

Liječenje kod kuće može se obaviti na sljedeći način:

Salicilna kiselina pomaže u ubijanju bakterija na površini kože. Međutim, umjesto čišćenja pora, salicilna kiselina usporava piling kožnih stanica u folikulima kose, sprječavajući začepljenje pore. Može se kupiti u obliku masti ili u tekućem obliku. Ovaj lijek također može iritirati kožu, pa ga nanosite izravno na prištiće i izbjegavajte dodir s okolnom kožom.
Nakon kupanja ili vrućeg tuširanja, kada je vaša koža isparena, pažljivo nanesite ulje čajevca na bijele pore s pamučnim obrisom.
Poremećaji acne ožiljaka

 

p6

Da biste dobili osloboditi od ove vrste pora, osim svih gore navedenih savjeta, učinite ovo:

Dodirnite lice svojim rukama što je manje moguće. Izađite iz navike da podignete ruku na bok i trljajte oči, čelo, itd. Svaki dodir je dodatni dio bakterija i dodatna trauma na već osjetljivu kožu.
Može biti korisno redovito raditi parne kupke i koristiti losione, dekocije marigula i kamilice. Za losione možete izrezati masku, presavijati u nekoliko slojeva, navlažiti je u toplom svježem bujonu i nanijeti je na vaše lice prije nego što odete u krevet.
Biljni dekocija iz lišća breskve ili koprive i korijen čičaka ili maslaca imat će blagotvoran učinak na vaš metabolizam, osim što ima protuupalni učinak.
Kada je riječ o prosječnom ili teškom stupnju akni, bolje je ne eksperimentirati, a umjesto toga potražiti pomoć liječnika. Štoviše, uporna i bogata akna može biti znak unutarnjih bolesti i poremećaja.
Nikad ne pokušavajte iscijediti upaljenu aknu. Pogotovo u nasolabijalnom trokutu. Priroda opskrbe krvi na ovo područje je takva da, ako se previše grubo stisnete, gnjevni sadržaj žlijezde može lako ući u krvotok, a zatim i mozak.

Ne propustite