Kako izbjeći debljanje ako kasno jedete? Evo šta možete jesti a da ne dobijete višak kilograma

Zanimljivosti
Kako izbjeći debljanje ako kasno jedete? Evo šta možete jesti a da ne dobijete višak kilograma
.

Budimo iskreni, svi volimo jesti. A posebno nam se sviđa noću. Ali mnogo smo puta rekli da je to strašna ideja i sve što jedemo kasno ide ravno do bokova. Međutim, najnovija istraživanja pokazuju da se stvari ne događaju točno na taj način i postoje neki vrlo ukusni proizvodi koje možete jesti noću bez dobivanja težine.

Naravno, ključ je ovdje moderiranje, stoga ne zaboravite na to. Ovdje na Bright Side, želimo istražiti popis namirnica bogatih bjelančevinama, niskim šećerom i nisko GI i GL. Nemojte propustiti vrlo važan bonus na kraju članka!

1. Sir

 

k

Opet, umjerenost, umjerenost, umjerenost! Kada predlažemo da siramo kao kasno noćni zalogaj, govorimo o komadiću sira, a ne pola kilograma. Sir je visoko proteinska hrana, tako da ćete ostati puni do sljedećeg dana. Možete koristiti malo sirovo mlijeko za kasno noćno grickanje kako biste zadržali svoju težinu pod kontrolom.

2. Rezani sir

c

Rezan sir ima protein kazeina. Kazein ima vrlo sporu stopu probave, koja je najbolja vrsta proteina za kasno noćno grickanje jer povećava osjećaj punine.

 

3. Jogurt

 

k3

Znanstvenici su dokazali da je grčki jogurt savršen za kasno noćno grickanje. Visoka je u bjelančevinama, niska u masti i vrlo niska u šećeru. Dodajte joj malo voća ili bobica kako bi ga još više ukusno.

4. Krekeri

 

k4

Kada kažemo krekere, misli se na krekere od cjelovitog zrna s složenim ugljikohidratima koji su slabi u kalorijama. Dodavanje nekog humusa, kriška sira ili nekog kravljeg sira učinilo bi to ukusnim zalogajom od cjelovitog zrna.

5. Kokice

k5

To može zvučati iznenađujuće, ali kokice su vrlo siguran zalogaj za jesti noću. Ne mislimo na kokice u mikrovalnoj vrećici, koja je napunjena maslacem. Mi se govorimo o kokosima koji su pušili u zrak, jer će vaš struk sigurno držati. Začinite ga češnjom soli, čiličanim pahuljicama ili nekim biljem i začinima za dodatni ukus.

6. Jaja

 

k7

Jaje je još jedna dobra opcija za snacking. Jedno jaje ima samo 75 kalorija, ali vrlo je visoko u bjelančevinama i učinit će vam da se osjećate puno duže.

7. Povrće

k8

Veggie grickalice su najbolji, jer većina od njih je vrlo visoka u GI i nećete osjećati glad do sljedećeg dana. Pripremite sebi unaprijed neki celer ili mrkve, ili miješanu povrću.

8. Banana

 

k9

Iako banane su prilično visoke u kalorijama, ona također sadrži veliku količinu kalija i magnezija, zbog čega su banane nepobjedive relaksere. Također ima melatonin, koji prema nekim istraživanjima čini nas pospani.

Bonus: hrana za izbjegavanje

k10

Brzo ugljikohidrate. Uzimajući u neko znanstveno objašnjenje, brzo ugljikohidrati su ugljikohidrati s visokim GI i GL. Popis je vrlo dug, ali općenito govoreći, izbjegavajte slatkiše, kolače, bombone, krafne - sve to ide ravno do struka.

Jabuke. Iako jabuke su niske u kalorijama i napunjene sa svim vrstama hranjivih tvari, bolje je jesti jedan ujutro ili rano poslijepodne. Razlog tome je da su jabuke bogate vlaknima i pektinom, koje se nalaze u njihovoj oguliti, što ih traži neko vrijeme za probavu. I može ometati vaš san.
Alkohol. Iako alkohol može nekim ljudima spavati, dehidrira vaše tijelo i čini se gladnima. Zbog toga će vas probuditi gladni.
Začinjene hrane. Začinjena i slana hrana dehidrira vas. A kad se probudite usred noći, najvjerojatnije ćete htjeti jesti.
Imate li svoje trikove za trčanje u kasnim noćima? Podijelite ga s nama u komentarima. Svi volimo jesti noću, ali želimo ostati vitak i zdrav!

Novi.ba

Ne propustite