VAŽNO UPOZORENJE: Ova odjeća koju svakodnevno nosite šteti vašem zdravlju

Moda i ljepota
VAŽNO UPOZORENJE: Ova odjeća koju svakodnevno nosite šteti vašem zdravlju
.

Dokazano je da 73% ženskih leđa uzrokuje odjeća i pribor koji nose. Mnoge stavke iz vašeg ormara nisu tako bezazlene koliko se mogu činiti.

Ovih 10 svakodnevnih komada odjeće i pribora mogu imati negativan utjecaj na vaše zdravlje.

1. Uske hlače

12536360-girl-925635-960-720-1490099042-650-23b1531297-1490613242

Zbog učinka kompresije, ti super popularni "mršavi traperovi" pravi su prijetnja vašem zdravlju. Mogu uzrokovati mnoge probleme, uključujući slabu cirkulaciju krvi, proširene vene i čak sporu probavu. Štoviše, zbog dodatnog pritiska na bočni femoralni kožni živac, pretjerano uske hlače mogu uzrokovati utrnulost i bol u bedrima.

Zato sljedeći put kada tražite nove uske traperica, pazite da ne samo da istaknu vaše krivulje, već su i sigurni za vaše zdravlje.

2. Visoke potpetice

 

o1

U najnovijoj studiji, istraživači na Sveučilištu Auburn zaključili su da žene imaju četiri puta više problema s stopalom od muškaraca. Bol u zglobovima, žuljevi, uganuća gležnja, osteoartritis i oštećenje živaca, samo da spomenemo nekoliko. Ako imate bilo koji od ovih problema, krivite je na cipelama s visokim potpeticama koje toliko volite. Što je veća i uža peta, to je još gore.

Pokušajte ograničiti količinu vremena koju nose pete, a idući put idite s još ugodnijim. Vaše noge bi se trebale osjećati podržane i uravnotežene, pogotovo ako planirate na daljinu.

3. Tange

 

o2

Ako često nosite šiške, trebate znati da ovaj komad donjeg rublja može dovesti do ozbiljnih intimnih zdravstvenih problema kao što su vaginalne infekcije, hemoroidi, iritacije i kožna koža na genitalnom području.

Nemojte nositi obuću vrlo često, osobito ljeti. Ako to učinite, odaberite 100% pamuk.

4. Teške naušnice i ogrlice

 

o3

Prema nedavnim istraživanjima, 20% svih piercinga uha razvija bakterijske infekcije. Osim toga, ako je postupak bio nepravilno izveden, to može dovesti do širenja infekcije u budućnosti i staviti svoj život u opasnost. Korištenje velikih i teških naušnica često uzrokuju oštećene uške, problem koji zahtijeva popravljanje plastične kirurgije.

Ista stvar s ogrlicama. Teška može uzrokovati bolove u vratu, čak i teško liječiti kontrakture.

5. Kravate

 

o4

Žene nisu jedine koje pate od svoje odjeće. Prema studiji Sveučilišta Cornell, 67% muškaraca kupuje košulje koje su manje od njihovih vrata.

Kao rezultat toga, male košulje i čvrsti čvorovi smanjuju cirkulaciju krvi, povećavaju intraokularni tlak, uzrokuju glavobolje, ograničavaju pokret vrata i povećavaju napetost mišića u leđima i ramenima.

6. Loše opremljene grudnjake

o5

Pogrešna veličina grudnjaka ili loši grudnjaci  mogu uzrokovati brojne probleme kao što su leđa, ramena i bol u kičmi.

Svaki put kad kupite grudnjak, probajte prije nego što odete iz trgovine. Ako imate velike grudi, izbjegavajte nošenje grudnjaka tankim trakama. Ako imate manji poprsje, pazite da metalni podovi ne oštetiti vašu kožu.

7. Japanke

 

o6

Unatoč tome što je bitan pribor za plažu, flip-flops (japanke) nisu toliko sigurni koliko vi mislite. Oni zapravo stavljaju noge na rizik: ova vrsta obuće može uzrokovati ogrebotine na nogama koje se mogu lako zaraziti.

Štoviše, budući da je vrlo ravna, flip-flops čine vaše pete udariti tlo s više snage koja može završiti uzrokujući nelagodu i bol u leđima.

8. Steznjak

 

o7

Zbog čvrstog pojasa može doći do kratkog daha, bolova u mišićima i problema s cirkulacijom krvi.

Uvijek odabrati pravu veličinu za vas, i potražite oblaganje izrađeno od Lycra kako biste osigurali odgovarajuću ravnotežu potpore, kompresije i udobnosti.

9. Izuzetno velike torbe

o8

 

Kao i svaka druga žena, najvjerojatnije ćete ispuniti svoju torbicu sa svime što je potrebno. Međutim, nošenje previše težine na jednom ramenu može prouzročiti bol u mišićima i na kraju oštetiti vaše zglobove.

Ako ne možete odustati od omiljene XXL torbe, pokušajte ga ne popuniti nepotrebnim stvarima. Samo ono što stvarno trebaš.

10. Uske suknje

o9

 

Suknje u obliku olovke, nose noge preblizu jedna drugoj, tako da uvijek postoji mogućnost gubitka ravnoteže i pada. Ograničavaju sve vaše pokrete, od hodanja do ulaska u auto, ali najgore je što takve suknje mogu uzrokovati napetost mišića i malformacije koljena.

Novi.ba

Ne propustite