8 najčešćih brutalnih navika koje svi imamo: Otkrijte da li štete vašem zdravlju

Zanimljivosti
8 najčešćih brutalnih navika koje svi imamo: Otkrijte da li štete vašem zdravlju
.

Iako smo svi čuli da je potrebno 21 dan za naviku da se održe, ova izjava u stvari nije dokazana u praksi. Prema nedavnim studijama, potrebno vam je najmanje 66 dana da novi način ponašanja postane automatski. Međutim, nisu sve naše neprikladne navike stvarno strašne kao što smo navikli na njih.

Svetla strana napravila je listu nekih od najčešćih "brutalnih" navika koje svi imamo, a koje su zapravo dobre za naše zdravlje.

Donosimo vam popis nekih od najčešćih "grubih" navika koje svi imamo, a koji su zapravo dobri za naše zdravlje.

8. Pišanje

1

Moglo bi biti neprikladno govoriti o peeingu u tušu naglas, no istraživači su otkrili da je gotovo 75% ljudi to učinilo barem jednom u životu.

Zapravo, ne postoji ništa što bi se trebalo stidjeti - mokraćna kiselina i amonijak u tvojoj pee može vam pomoći spriječiti gljivične infekcije na svojim prstima. Također, ako odlučite urinirati tijekom tuširanja, mogli biste uštedjeti novac na vodeni račun i na toaletnom papiru.

7. Pljuvanje

2

Pljuvanje može izgledati odvratno, pogotovo ako je to učinjeno na javnim mjestima. Međutim, kada vježbate, to vam može olakšati disanje.

Uobičajeno dišemo kroz nos - ovo zagrijava zrak i čini ga vlažnim, omogućujući tijelu da apsorbira kisik učinkovitije. Ali kada vježbamo, mi nastojimo disati kroz usta i to uzrokuje da stvori više sline koja ometa naše uzorke disanja. Dakle, sasvim je normalno da se riješite prekomjerne sluzi proizvedene nakon trčanja tako što ćete isprati.

6. Žvakaća guma

 

3

Iako guma nema nikakvih prehrambenih prednosti, znanstveno je dokazano da ga žvakanje omogućuje bolje proučavanje i pomoć pri testiranju od kofeina. Žvakaća guma može vam pomoći da se usredotočite, izoštrite pamćenje, smanjite stres i uravnotežite svoje hormone podizanjem razine kortizola.

5. Prdenje

4

 

Čak i ako niste svjesni toga, vaše tijelo oslobađa plin oko 14 puta dnevno i oko 3-5 puta tijekom sna. U pravilu, vaš probavni trakt počinje proizvoditi ugljični dioksid i metan oko 6 sati nakon jela i farting pomaže tijelu da ih se riješi. Ako pokušavate zadržati plin, može izazvati bol u trbuhu ili nadutost.

4. Podrigivanje

 

5

Dobar bucmast nakon što ste imali ogroman obrok je zapravo dobar za vaš želudac, jer to pomaže osloboditi ga zraka. Suzbijanje trbuha i održavanje plina unutar vašeg želuca mogu uzrokovati prskanje želučane kiseline u grlić koji, pak, može izazvati bol u prsima.

Ali ako se previše iscrpljujete tijekom dana, vjerojatno biste trebali vidjeti liječnika jer to može biti simptom bolesti refluksa kiseline.

3. Grizete vaše nokte

6

Kada grizete nokte, konzumirate neke od bakterija koje su na njima i ispod njih. To dovodi do vašeg imunološkog sustema da počne proizvoditi bijele krvne stanice koje pomažu u borbi protiv ovih bakterija. Vaše tijelo također registrira bakterije u svojoj memorijskoj banci, pa ako se drugi put susreće određena bakterija, već ćete imati limfocite koji ga mogu pobijediti.

Štoviše, neke studije pokazuju da djeca koja sisaju palce ili grickaju nokte manje su vjerojatna da pate od alergija.

2. Diranje nosa i jedenje vaših boogera

7

Prema nekim studijama, ta užasna navika zapravo može pomoći u poticanju vašeg imunološkog sustava, budući da vam šnula koju jedete sadrži mutacije sline koja se mogu boriti protiv bakterija koje uzrokuju šupljine. Kada jedete svoju snop, aktiviraš imunološki sustav da oslobađa bijele krvne stanice tijela da bi se obranio od ove vrste bakterija.

1. Preskakanje tuševa

8

Ako svakodnevno tuširate, isprati vam neka eterična ulja s vaše kože i kose koja su neophodna da bi ih se hidrirali i zaštitili. Čak i vruća voda bez sapuna može uništiti mnoge korisne bakterije koje vašoj koži treba ostati blistavo i elastično. Zato je savršeno prirodno i čak zdravo za vas da preskočite tuševe jednom ili dva puta tjedno.

Imate li bilo kakve "bruto" navike? Što mislite o navikama u ovom članku? Podijelite svoja mišljenja s nama u komentarima!

Novi.ba

Ne propustite