Ovo povrće uništava ćelije RAKA i zato treba da ga jedete svaki dan - EVO I KOLIKO

Zdrav život
Ovo povrće uništava ćelije RAKA i zato treba da ga jedete svaki dan - EVO I KOLIKO
.

Jedan od najmoćnijih boraca za vaše zdravlje a njegovo konzumiranje na prazan stomak čini čuda za organizam kakva niste mogli ni da zamislite…

Bijeli luk je moćan antibiotik i antioksidans, pa tako štiti vaš želudac od infekcija i bolesti. Treba da ga pojedemo prije nego što bilo šta drugo počnemo jesti, da ne postoji ništa drugo u želudcu što bi mješalo i asimilaciralo hranjljive materije u bijelom luku.

l6

Zdravstveni benefiti bijelog luka su mnogobrojni. Za sve one koji se žale na visok krvni pritisak, ovo je najlakši i najsigurniji način da držite krvni pritisak pod kontrolom. Najbolje od svega je što ga uzimate jednom dnevno i nema nikakve nus pojave kao što je slučaj kod raznih ljekova.

Upale bilo koje vrste, mogu se spijrečiti i izliječiti bijelim lukom. Oni koji pate od artritisa mogu da imaju neizmjerne koristi od luka. Konzumiranjem bijelog luka na prazan stomak, ne samo da će vam pomoći u borbi protiv simptoma artritisa, već i protiv bolova u vezi sa tim.

l5

Ova čudesna biljka vas čuva na odstojanju od infekcije gljivica, bradavica, bakterija, i svih ostalih bakterijskih infekcija. U slučaju da ste već žrtva neke od ovih infekcija, uzmite bijeli luk jednom dnevno i osjećaćete se mnogo bolje u roku od nekoliko dana.

Slab imuni sistem je danas uobičajena pojava. Zbog pada imunog sistema često dođe do prehlade, gripa, nosnih alergija i ozbiljnijih bolesti. Kada je vaš imuni sistem jak, on je u stanju da vas štiti.

Bijeli luk vam daje snagu. Jedan čen bijelog luka ima 12 mg kalijuma, 5 mg kalcijuma i 100 sumpornih jedinjenja.

l4

Bijeli luk je veoma koristan za pluća. Pomoći će vam u prevenciji i liječenju respiratornih organa. Može čak spriječiti upalu pluća, bronhtis, zagušenja, kašalj i još mnogo toga.

Snažan je aktioksidans, djeluje protuupalno i odlično djeluje na imunitet.

Mnogi ga nazivaju najboljim prijateljem našeg krvotoka jer snizuje krvni tlak, čini krvne žile gipkijima (odličan protiv ateroskleroze), potiče rad crvenih krvnih zrnaca, potiče prokrvljenost i poboljšava protok krvi.

l3

Svakodnevno konzumiranje bijelog luka štiti od bolesti srca i nastanka moždanog udara, dobar je protiv šećerne bolesti jer regulira postotak glukoze u krvi.

Istraživanja su pokazala da osobe koje svakodnevno koriste bijeli luk imaju manji rizik od raznih kancerogenih oboljenja, pogotovo raka probavnog trakta.

l1

Naime, bijeli luk je regulator crijevne flore, otklanja začepljenost (a time i mogućnost otrovanja), te potiče lučenje želučanih sokova i na taj način djeluje dezinfekcijski na crijeva.

Dokazano je da je bijeli luk nevjerovatna prevencija od kancera, a evo koliko bijelog luka treba da pojedete dnevno!

Postoji 200 različitih tipova kancera sa potpuno različitim simptomima, ali bijeli luk je među najboljim sredstvima za prevenciju protiv ove, često smrtonosne, bolesti.

l2

Bijeli luk ima antibakterijska svojstva i uspješno u tijelu blokira materije koje mogu uzrokovati pojavu ili rast tumora. Takođe, zaustavlja kancerogene supstance u tijelu i smanjuje rizik od bolesti koji je uzrokovan genetskom predispozicijom.

l10

Doktori ističu da je bijeli luk odlična zaštita i prevencija od bolesti, a Svjetska zdravstvena organizacija napominje da svaki čovjek dnevno treba da pojede jedan čen bijelog luka ili uzme 300 do 1.000 mg bijelog luka u prahu.

Ne propustite