DJEVOJKA JE USRED NOĆI OSTALA BEZ GORIVA: Beskućnik joj je dao posljednji novčić koji je imao, a evo šta se onda desilo

Zanimljivosti
DJEVOJKA JE USRED NOĆI OSTALA BEZ GORIVA: Beskućnik joj je dao posljednji novčić koji je imao, a  evo šta se onda desilo
..

Djevojka iz Filadelfije uspjela je sakupiti oko 110.000 dolara za beskućnika koji joj je pomogao kada joj je automobil stao na sred puta. Kejt Meklur ostala je bez benzina tokom vožnje te da je morala da se zaustavi na međudržavnom putu u Filadelfiji. Već je ponoć bila prošla i nije znala šta da radi i koga da pozove u pomoć. Nije imala ni novca.


 b1
Tada se pojavio beskućnik Džoni Bobit mlađi i kada je vidio da je u problemu rekao joj je da zaključa kola i da ne izlazi. Otišao je do benzinske pumpe koja je bila udaljena nekoliko blokova i sa posljednjih 20 dolara u džepu kupio joj je kanticu benzina.

Kako tada nije imala novca da mu zahvali, više puta se vraćala na put ne bi li mu dala odjeću, hranu i nešto para. Poslije nekoliko susreta, odlučila je da pokrene prikupljanje novca za Bobita kako bi se sklonio sa ulice. Novac je počeo da stiže, a cilj im je bio da prikupe oko 10.000 dolara. Međutim, skupili su mnogo više, oko 110.000 dolara.

“Bila sam naivna misleći da će kola izdržati toliki put sa upaljenom lampicom. Nikada prije mi se tako nešto nije dogodilo. Tada sam vidjela Džonija, on svakog dana sjedi pokraj puta. Nije mi ni cent tražio, samo je htio da bezbijedno stignem kući. Kasnije sam mu vratila novac za benzin, dala sam mu jaknu, rukavice, kapu, čarapea, ali sam mislila kako bih mogla još nešto da učinim za njega. Molim vas, pomozite ovom čovjeku jer stiže hladnije vrijeme. Zaista mislim da on to zaslužuje“, rekla je Kejt.

Nakon što su tamošnji građani čuli za njega, javilo se nekoliko njegovih bivših kolega iz Hitne pomoći i prijatelja koji su rekli da su znali da je “nestao“ već 18 mjeseci, ali da ga pamte kao čovjeka s jako dobrim srcem koji nikome ne bi naudio. Štaviše, sve o čemu je pričao je da želi da radi noćne smjene u bolnicama kako bi bio među prvima koji pomažu unesrećenima.

Ne propustite