Srbijanski novinar Zoran Kesić u svojoj emisiji podigao Davidovu sliku: Ovo svi trebaju čuti!

Objavljeno:13.05.2018 - 08:56
A A A Times Arial

Zoran Kesić, srbijanski novinar, u svojoj emisiji ''24 minuta sa Zoranom Kesićem'', jučer je ugostio kolumnistu i novinara Dragana Bursaća.

U toku intervjua došli su i do teme slučaja ''David Dragičević'' i poslali jasnu poruku o istom.

Nakon što je rekao kako se građani već 45 dana okupljaju i dižu ruke i drže slike da Davida, i sam je učinio isto i podigao Davidovu sliku.

zoran

''Ovo je David Dragičević, njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću rijeke Crkvene u Vrbas. Imao je 21 godinu. Zvanična verzija policije u RS glasi: ''Utopio se nesretan slučaj'', međutim porodica, prijatelji i sve veći broj Banjalučana sumnjaju u zvaničnu verziju. Uvjereni su da je David ubijen, da se njegove ubice kriju, a da se zločin zataškava. Traže pravdu za Davida'', počeo je Zoran Kesić, a nakon toga upitao za komentar, i mišljenje hoće li pravde uopće biti, svog sagovornika, Dragana Bursaća.

bursac

''Pravda za Davida, ali pravda za sve nas je da rukovodstvo policije RS podnese ostavku, zato što nje riječ o nesposobnim i nemoralnim ljudima'', rekao je Bursać i nastavio

''Pravda za Davida, pravda za sve nas je da se zaista ovaj slučaj dovede u red u sistem, a da bi se doveo u sistem za početak mora postojati sistem. U Banja Luci, Republici Srpskoj, trenutno je postoji sistem.

U Republici Srpskoj i Banja Luci trenutno svako može da sumnja na bilo koga što je užasno. Znači, David jeste sahranjen, ali David nije umro. David je zaista među nama.

Ja pozivam ovom prilikom sve ljude da stanu uz grupu ''Pravda za Davida'', da stanu uz Davidovo oca, Davora, da stanu uz sve nas. Pozivam Banja Luku i Banjalučane nemojte biti pi* i izađite i borite se, ovo je borba i za vašu djecu'', poručio je Bursać.

Ova njegova poruka naišla je na lavinu oduševljenja ljudi koji svu već danima na trgu i prosvjeduju za Davida i pravdu, a u Facebook grupi  ''PRAVDA ZA DAVIDA'' ovaj potez je izazvao lavinu (pozitivnih) komentara.

Pogledajte video (intervju od 29:05):

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!