Vulin: ''Bleiburg je slika Evrope kakvu Hrvatska želi"

Region
Vulin: ''Bleiburg je slika Evrope kakvu Hrvatska želi"
.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je Hrvatska još jednom izabrala da poštovanje iskaže blajburškim dželatima, a ne jasenovačkim žrtavama.

"Između Jasenovačkih žrtava i blajburških dželata izabrali su da poštovanje iskažu dželatima. Bleiburg je slika Evrope kakvu Hrvatska želi", naveo je Vulin, povodom učešća hrvatskih zvaničnika na komemoraciji u Bleiburgu, prenosi SRNA.

Hrvatski desničari tradicionalno u Bleiburgu održavaju komemoraciju za pripadnike hrvatskih kvislinških formacija, ubijenih na kraju Drugog svjetskog rata. Ovogodišnja komemoracija je održana pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, uz prisustvo političara iz Hrvatske i BiH. 

Prisutni su bili predsjednik Sabora Gordan Jandroković, član Predsjedništva BiH Dragan Čović, hrvatski ministar državne imovine Goran Marić, koji je izaslanik predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, kao i ministar veterana Tomo Medved u ime premijera Andreja Plenkovića. 

Komemoraciji su prisustvovali i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Josip Đakić, poslanici Ante Babić, Ivan Šipić, Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović i sekretar Sabora Davor Orlović.

Ne propustite