DRAMATIČNE SNIMKE NEVREMENA U REGIONU: Tuča veličine lješnjaka uništila usjeve, jak pljusak usporio saobraćaj!

Region
DRAMATIČNE SNIMKE NEVREMENA U REGIONU: Tuča veličine lješnjaka uništila usjeve, jak pljusak usporio saobraćaj!
.

Hrvatski mediji izvijestili su o olujnom nevremnu koje je danas zahvatilo dijelove Hrvatske, a šteta se procijenjuje...

Oko 15 sati je gospićki kraj zahvatilo je snažno grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i tučom. Led veličine lješnjaka je za desetak minuta otresao lišće i tek zametnute jabuke, kruške i druge voćke, pričinivši štetu, koja će biti naknadno utvrđena.

Ulice Gospića preplavilo je na trenutak više od 10 cm oborina.


Slično nevrijeme praćeno tučom pogodilo je i šire područje Zagreba oko 19 sati. Zbog obilne kiše odgođen je susret 35. kola Prve HNL između Intera i Lokomotive koji se trebao igrati u Zaprešiću. Odgođen je zbog toga što je jaka kiša previše natopila travnjak. Novi termin odigravanja utakmice bit će naknadno određen.

Kako javlja Neverin.hr, jači grmljavinski pljuskovi zabilježeni su u Lici, zaleđu Dalmacije, unutrašnjosti Istre, a lokalno i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Iz HAK-a upozoravaju da su mokri i skliski kolnici od kiše mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti.

Danas je nevrijeme zahvatilo i susjednu Sloveniju.

Snažno nevrijeme, praćeno grmljavinom i gradom, zahvatilo je danas i našu državu, a tačnije grad Banjaluku.

Nakon kratkotrajne kiše uslijedio je grad, koji je pratio jak vjetar, a led je u pojedinim trenucima dostizao veličinu lješnika, javljaju 'Nezavine', koje su objavile i video nevremena:

Za područje istočnih i zapadnih dijelova Republike Srpske upaljen je žuti, dok je u centralnim dijelovima Bosne i Hercegovine upaljen narandžasti meteoalarm.

Za područje Hercegovine aktiviran je crveni meteoalarm.

Ne propustite