UŽIVAJTE U SUNCU DOK TRAJE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Bosna i Hercegovina
UŽIVAJTE U SUNCU DOK TRAJE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana
.

Jutros je u Hercegovini i centralnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje sunčano uz malu oblačnost. 

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 7; Sokolac 10; Bugojno, Livno, Sarajevo, Srebrenica 13; Bihać, Ivan Sedlo, Jajce, Sanski Most 14; Tuzla 15; Grude 16; Banja Luka, Bijeljina, Doboj 17; Gradačac, Široki Brijeg, Trebinje 18; Brčko 19; Mostar, Neum 20;

Danas će u našoj zemlji preovladavati nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 22 do 28 °C. 

U Sarajevu sunčano. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima očekuju se postepeno naoblačenje praćeno pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 24 °C 

ksia

Sutra nas očekuje pretežno sunčano uz postepen porast naoblake tokom dana. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Padavine lokalno mogu biti i obilnije. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni.

Jutarnje temperature od 9 do 15, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 22 do 28 °C.

kk

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prije podne kiša ili pljuskovi su mogući ponegdje u Posavini i Hercegovini. Poslije podne lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Padavine uglavnom u Posavini, Krajini na sjeveroistoku Bosne i ponegdje u centralnoj Bosni, koje lokalno mogu biti i obilnije.

Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 19 do 26 °C.

kisa-prozor-2

U utorak, umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 17 do 23 °C.

kisa3

U srijedu, pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 10 do 16, a dnevne od 16 do 22, na jugu do 24 °C.

Ne propustite