STANJE NA PUTEVIMA: Pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca u BIH

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca u BIH
.

Zbog održavanja manifestacije „Rotay kanjon 2018“ na magistralnom putu M-14 Srbljani- Bosanska Krupa od 09 do 17 sati potpuno će biti obusatavljen saobraćaj. U vrijeme obustave alternativni pravci su u funkcij.

Danas je nastavljena Trka mira 2018, a planirana ruta je od Banja Luke, preko Krupe na Vrbasu, Donjeg Vakufa do Bugojna (gdje je dolazak planiran oko 17:30 sati). Molimo vozače koji budu koristili ove dionice da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na dionici M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Dražev Dolac, zbog izgradnje pješačke staze, vozi se jednom saobraćajnom trakom.

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), zbog većeg odrona kamenja na kolovoz.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim lokalitetima saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Pojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u BIH. Tokom dana i na većini graničnih prelaza očekujemo frekventniji saobraćaj. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMKA-a

Ne propustite