Najbolji trikovi za besprijekornu čistoću: Mogu vam uštedjeti dragocjeno vrijeme

Sve za dom
Najbolji trikovi za besprijekornu čistoću: Mogu vam uštedjeti dragocjeno vrijeme
.

Čišćenje je nešto za što često trebate puno odlučnosti. Ponekad moramo provesti cijeli dan i puno truda kako bi dobili naše domove i osjećali način na koji ih želimo.

Ovo su najbolji trikovi za besprijekornu čistoću. Svatko vam mogu uštedjeti dragocjeno vrijeme.

Trikovi za perilicu rublja

 

c

Ne trebate skupi proizvod za čišćenje kako biste očistili perilicu rublja. Umjesto toga, možete koristiti običan ocat. Ulijte u ladicu za prašak za pranje i postavite ga na duge pranje. Kada završi, vaša perilica rublja doslovno će pjenušati.

Jedan trik koji malo ljudi zna o tome uključuje jačanje vaših proizvoda za čišćenje uz pomoć octa. Dodajte neke u prašak za pranje (otprilike trećinu količine praha) i čist će odjeću učinkovitije. To se posebno odnosi na obojene odjeće.

Neke vrste materijala su magneti za krzno od mačaka i pasa. Isprati odjeću napravljenu od tih materijala s bijelim ocatom, a krzno se nikad više neće držati na njima.

Za besprijekorno čistu kadu

 

c1

Kako možete očistiti cijelu kadu jedva podizanjem prsta? Jednostavan! Prvo zagrijte neki ocat u mikrovalnoj pećnici (to bi trebalo biti toplo, a ne toplo vruće). Pomiješajte ocat zajedno s sapunskom otopinom u boci za prskanje u omjeru od 1: 1, ali nemojte protresati bocu - dovoljno je da blago promiješate tvari zajedno. Ispraznite dobivenu otopinu na kadu, ostavite 30 minuta, a zatim ga obrišite spužvom. Rezultat će biti impresivan od onoga što dobivate s skupim proizvodima za čišćenje.

Čišćenje prozora

c2

Čišćenje mikrovalne

 

 

Uz ovaj trik možete se obaviti čišćenje mikrovalovalne u samo pet minuta. Izrežite limun na pola, stavite je u čašu i dodajte cimet. Sada stavite čašu u mikrovalnu pećnicu i uključite ga 5-10 minuta pri najnižem stupnju snage. Limun će pomoći očistiti i dezinficirati, a cimet će vam pomoći riješiti neugodnih mirisa.

Za blistavu kuhinju

 

c9

 

Neprestano trošimo mnogo vremena na čišćenju prozorskih staza. Međutim, evo kako to učiniti bez puno truda.

Pospite nekim soda za pečenje na teško dostupna područja (obratite pozornost na uglove). Zatim dodajte malo octa - početi mjehurići, što je dobar znak. Ostavite ga kao da je 10-15 minuta, soda bikarbone i ocat će se nositi s caked na prljavštine i hrđe. Kada dođe vrijeme, potrebno je samo brisati prozore s papirnatim ručnicima.

Kako prati igračke za djecu

 

c4

Svaki je roditelj susreo kuću u kojoj su igračke razbacane u svakoj sobi, ugaonu i trbuhu. Oni se šire po podu i skupljaju prašinu sa svih strana svake sobe. Tako ponekad one igračke moraju biti oprane. Ali postoji način izbjegavanja previše vremena za to. Stavite sve igračke u mrežnu pranje, i očistite ih u perilici.

Uklanjanje nepobjedivih mrlja

 

c5

Mnogi od nas suočili su se s našim dječjim budnim zanimanjem da se umjetnost izražava pisanjem i crtanjem na zidovima u vrškoj olovci i trajnom znaku. Otklanjanje takvih oznaka može potrajati puno vremena i truda. Ali postoje i neki malo poznati načini kako to učiniti brzo i jednostavno:

Da biste dobili osloboditi od stalnog znaka na podu ili stolu, iscijedite običnu pasta za zube na vlažnu krpu (po mogućnosti s mikrofibre) i protrljajte ga u mrlju.

Oznaka se također može lako ukloniti pomoću sredstva za kosu ili dezodorans, ili pak bilo koji aerosol. Jednostavno ga prskajte na zahvaćeno područje i isprati vodom.

Druga metoda je korištenje običnog sode i spužve. Pospite soda na spužvu, utrljajte zahvaćeno područje i isperite vodom. Sada vaši zidovi trebaju biti čisti - sve dok vaš umjetnik odluči stvoriti još jedno remek-djelo!

 

 

Ne propustite