DRAGIČEVIĆ NAKON TUŽBI PORUČIO: ''Samo naprijed momčine, nemojte jedan na jedan. Niste ni na Davida išli jedan na jedan''!

Bosna i Hercegovina
DRAGIČEVIĆ NAKON TUŽBI PORUČIO: ''Samo naprijed momčine, nemojte jedan na jedan. Niste ni na Davida išli jedan na jedan''!
.

''Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša. Dunje napreduju, Davide, kako treba, one dvije'', riječi su kojima je danas Davor Dragičević započeo svoj govor na okupljanju u Banja Luci.

Saučesništvo u ubistvu je teži zločin od ubistva, i za to je predviđena kazna do 45 godina robije, nastavio je Davor, i dodao kako su jučer u Skupštini skinute maske, i da su pokazali ko je ko.

davor

Isto je urađeno i s današnjim tužbama i optužbama, dodao je Davor i poručio ''Samo naprijed momčine, nemojte jedan na jedan. Niste ni na Davida išli jedan na jedan, zato što ne smijete. Dođite slobodno, vas petnaest. Mi i vi (zločinci i mi ljudi) nećemo poslije ovoga živjeti u istoj Državi, neće grob Davida Dragičevića biti u vašoj državi, neće, završio je Dragičević.

Njegov govor bio je popraćen aplauzima i usklicima ''Pravda za Davida'', ''Pravda za našu djecu'' uz poruku da nema odustajanja.

Podsjećamo, nakon što je danas  ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač podnio krivične prijave protiv blogera Slobodana Vaskovića i Davora Dragičevića, njegov primjeri su slijedili i Darko Ćulum, direktor Policije RS, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, i Željko Karan, direktor Zavoda za sudsku medicinu RS.

david1z

Kako se saznaje sa Facebook grupe ''PRAVDA ZA DAVIDA'', pomenuti tužbama traže nadoknadu od po 8.000 maraka.

 

Ne propustite