Borenović: Za razliku od vlasti u RS-u ne bježimo od 'slučaja Dragičević'

Bosna i Hercegovina
Borenović: Za razliku od vlasti u RS-u ne bježimo od 'slučaja Dragičević'
.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je danas da skupštinski Anketni odbor, koji treba da sagleda sve relevantne činjenice vezano za slučaj stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića, nije ni policija ni tužilaštvo i da se od policije i tužilaštva očekuje da nastave da rade svoj posao u skladu zakonima i Ustavom RS-a.

-Po skupštinskom poslovniku Anketni odbor ima nadležnost samo da zauzme stav, ali ne i da se bavi policijskim i tužilačkim poslovima. Vidjeli ste da vlast ne želi narodu da kaže istinu u vezi sa ovim slučajem i da odgovornost sada pokušavaju da prebace na Anketni odbor - rekao je Borenović.

Ukazao je da niko ne smije da se poigrava sa narodom, koji samo traži istinu i pravdu.

-Iako opozicija u Narodnoj skupštini nije glasala za formiranje ovog odbora, znajući da po Poslovniku taj odbor nema mogućnost da provodi istražne i tužilačke radnje, za razliku od vlasti u RS zauzet ćemo stav i podnijeti izvještaj Narodnoj skupštini. Mi ne bježimo ni od čega, a tek sada je vidljivo da su opravdana svakodnevna okupljanja na banjalučkom glavnom trgu i javni zahtjevi da se sazna istina u ovom slučaju - rekao je Borenović, prenosi Fena.

Odbor će, kazao je, čim skupštinska odluka o njegovom formiranju bude objavljena u “Službenom glansiku RS-a”, održati sjednicu, zauzeti stav i podnijeti izvještaj Narodnoj skupštini RS-a.

U sastav Anketnog odbora izabrani su: Branislav Borenović, predsjednik, Drago Kalabić, zamjenik predsjednika i članovi Nedeljko Glamočak, Milanko Mihajilica i Goran Đorđić.

Anketni odbor obavezuje se da Narodnoj skupštini u roku od jednog mjeseca podnese Izvještaj o pribavljenim činjenicama sa prijedlogom mjera za sprovođenje istog.

Ne propustite