Volite spavati bez odjeće: Ovih 11 stvari obavezno morate znati

Zanimljivosti
Volite spavati bez odjeće: Ovih 11 stvari obavezno morate znati
.

Istraživanje pokazuje da samo 30% nas spava bez odjeće a ostali radije ostaju u donjem rublju ili kupuju udobne pidžame. Ali ono što je bolje za naše zdravlje je za raspravu. Neki tvrde da spavanje bez odjeće ima više zdravstvenih prednosti nego što bismo mogli sumnjati. I drugi napominju da to nije za sve.

Spavanje nag ima znanstvene nedostatke koje vjerovatno ne znate:

1. Pomaže vam da spavate dublje.

a

Znanstvenici sa Sveučilišta u Amsterdamu otkrili su da snižavanje temperature kože povećava kvalitetu zatvora i smanjuje broj puta kada se probudite tijekom noći. Spavanje gola je dobar način za snižavanje temperature kože bez mijenjanja temperature vaše spavaće sobe.

Štoviše, pidžama ograničavaju vašu slobodu kretanja. Spavanje goli znači da se ne morate brinuti o tome da se vaš noćni toranj uvuče i to vam pomaže da bolje i dublje spavate.

2. Može vam pomoći da izgubite težinu.

 

a2

Nažalost, ne možemo se skinivati ​​samo spavanjem, ali u kombinaciji s prehranom i redovitom tjelovježbom, pravilno spavanje može pomoći izgubiti malu težinu. Prema istraživačima povezanim s National Institutes of Health, spavanje na nižim temperaturama potiče metabolizam i sprječava napredovanje dijabetesa.

Osim toga, razina kortizola, hormona stresa, također ima važnu ulogu. Dok spavamo pregrijani, razina kortizola ostaje visoka. To zauzvrat može dovesti do povećanja tjelesne težine, povećane anksioznosti, pa čak i želje za junk foodom.

3. Pomaže vašoj koži.

 

a1

Cijeli dan, naši noge i privatni dijelovi prekriveni su višestrukim slojevima odjeće. Preskočivši odjeća za spavanje, dajemo svoje tijelo, a posebno dijelove koji imaju tendenciju da se znoj više od drugih, priliku za disanje. To zapravo može smanjiti rizik od takvih kožnih bolesti kao što je atletska stopala uzrokovana mokrom, ograničenom kožom.

Osim toga, spavanje u nižim temperaturama štiti naše stanice i ima anti-aging učinak. To se događa zahvaljujući melatoninu, također nazvanom "hormon spavanja", koji je odgovoran za sprečavanje degeneracije stanica.

4. Pomaže u održavanju lijepe kose.

 

Вы спрашиваете, как я сплю с такой длиной????не так красиво, конечно, но суть, думаю ясна???? Три распространённых мифа о волосах ????"Боюсь часто мыть голову, т.к. это провоцирует усиленное выпадение волос" Во время мытья головы выпадают "телогеновые волосы"-это волосы, которые уже "отжили своё" и выпадут в течение нескольких дней. При усиленном выпадении количество таких волос возрастает и это норма. Такой же эффект вы можете наблюдать после использования масляных масок. Кожу головы необходимо хорошо очищать-это залог красоты ваших волос. Во время лечения выпадения волос на первом месте стоит регулярное очищение кожи головы специальными средствами, а уже потом стимуляция роста фолликул, поэтому делайте выводы ???? ????"Чтобы волосы росли быстрее, необходимо чаще стричь кончики" Рост волоса происходит из волосяного фолликула, поэтому стрижка никак не способна повлиять на скорость роста. Мы же на кожу головы наносим маски, стимулирующие рост, а не на кончики) ????"Периодически нужно менять средства по уходу за волосами, чтобы избежать привыкания" Волосы не умеют привыкать к каким-либо средствам. Если волосы потеряли былой объём, а корни волос вдруг стали быстрее пачкаться, то всего лишь стоит пересмотреть свой уход.

Objavu dijeli Сидорова Анастасия (@sidorovaanastasiya)

Znoj može ozbiljno oštetiti vašu kosu. Suhi znoj ostavlja puno soli koja može nadražiti vašu kožu i učiniti kosu podložnija lomljenju. Spavanje u hladnijim temperaturama omogućit će vam da se manje znojite i imate lijepu i jaču kosu.

5. Čuva vaše reproduktivne organe

a3

Ženski reproduktivni organi mogu biti dobar okoliš za razvoj gljivica i bakterija. Spavanje u golu pomaže zadržati ovo područje hladnom, suhom i "emitiranom", što smanjuje rizik od pregrijavanja.

Za muškarce, uske donje rublje mogu utjecati na kvalitetu sjemena i reproduktivno zdravlje. Da biste smanjili te rizike, preporučujemo skidanje boksača prije spavanja i držanje testisa na hladnijoj temperaturi.

6. Stvara povjerenje.


Povjerenje je ključ za uspješnu karijeru i ispunjenje društvenog života. Spavanje gola pomaže vam da postanete sigurni u svoju kožu. A kad se udobno približi vašemu tijelu, izdaš povjerenje u odjeću koju nosite tijekom dana.

7. Vaš noćni život čini boljima.

 

a4

Prema anketi više od 1000 ljudi, oni koji spavaju u golotini imaju sretnije brakove i odnose. 57% njih je izvijestilo da imaju više ispunjavajući romantični odnos sa svojim partnerom, u usporedbi sa samo 48% onih koji spavaju u pidžami.

To se može objasniti kontaktom kože na koži koji oslobađa veliku količinu oksitocina, također nazvanu "osjećaj dobrog hormona". Oksitocin, zauzvrat, čini da se osjećate opuštenijima i da vas oplodi ljubomorom vašeg voljenog.

Zaboravite spavati goli ako:
8. Vi ste spavalica.

cif

Ako ste među 3% ljudi koji odmaraju u snu, nemojte žuriti da odložite odjeću za spavanje. Mnogo je slučajeva kada su goli spavaći sanjari imali problema s bližnjima, a neki čak i uhitili!

Oni koji pate od mjesečarenja trebali bi dvaput razmišljati prije nego što budu spavali u buff jer mogu štetiti njihovom ugledu i čak mogu biti opasni.

Imate osjetljivu kožu.

 

a5

Ako imate alergije ili osjetljivu kožu, goli spavanje nije za vas. U ovom slučaju pidžama vam pružaju potrebnu zaštitu od raznih nadražujućih tvari. Izložena koža može izazvati probleme poput alergija, iritacije kože i astme zbog prašine i grešaka.

10. Skloni ste hvatanju prehlade.

a7

 

Spavanje goli može biti problem za one koji žive u hladnijim klimama i nemaju odgovarajuće grijanje. Temperatura padne noću, stoga je važno ne biti izloženo prekomjernoj hladnoći kako bi smanjili šanse da se sljedećeg jutra opadate.

11. Osjećate tjeskobu.

a8

Ne propustite