Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Aktuelno
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalni pljuskovi i grmljavina zabilježeni su na sjeverozapadu Bosne. 

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 7; Bihać, Ivan Sedlo 18; Jajce, Sokolac 20; Sarajevo-Bjelave 21; Sanski Most 22; Prijedor, Srebrenica, Zenica 23; Banja Luka, Bugojno, Livno, Neum, Tuzla 24; Gradačac, Trebinje, Zvornik 25; Bijeljina, Doboj, Grude, Široki Brijeg 26; Brčko 27; Mostar 28; Stolac 29;

Sutra se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme. Porast naoblake tokom poslijepodneva i u večernjim satima će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Na jugu Hercegovine se ne očekuju padavine. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 9 do 15, na jugu od 14 do 18, a dnevne od 22 do 28 °C. 

U Sarajevu sunčano. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima očekuju se postepeno naoblačenje praćeno pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 11, a dnevna oko 24 °C, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ne propustite