Čovjek sagradio kući o kojoj bruji internet: KADA VIDITE KAKO IZGLEDA NIŠTA VAM NEĆE BITI JASNO (FOTO)

Arhitektura i dizajn
Čovjek sagradio kući o kojoj bruji internet: KADA VIDITE KAKO IZGLEDA NIŠTA VAM NEĆE BITI JASNO (FOTO)
.

Ova kuća je postala turistička atrakcija, a mnogi se ljudi zaustavljaju kako bi uzeli selfie pred jedinstvenim prebivalištem.

Prema pravilima gravitacije, sve što ide gore mora pasti dolje. Međutim, domovi na ovom popisu čini se da prkose ovom pravilu. Mnogi su si arhitekti dali truda kako bi pokazali da se gravitaciju ipak da pobijediti. Te građevine nalaze se u Europi, Aziji, Australiji i Sjevernoj Americi, te redefiniraju značenje pojma "dom" u mnogim aspektima.

Penziooniosani graditelj, 65, sagradio je naopaku kuću, unatoč svojoj supruzi koja je smatrala  ideju kao "lud"

Pojedine građevine nas ostave bez riječi. Ponekad možete naći na razne interesantne ideje kojih se dosjete neke osobe. Te ideje su kreativne i ne nailazimo baš tako često na nešto takvo.

Čovjek po imenu Valdevino Miguel de Silva je napravio nešto zaista fascinantno. Napravio je kuću koja stoji na krovu. Nije kao one klasične, baš zbog toga ne može proći nezapaženo.

me
 
On je inače bivši građevinac i živi u Brazilu. On je svoju ideju pretvorio u realnost. Naravno, mnogi su bili skeptični i smijali su se njegovoj ideji. Nije im bilo jasno zašto bi napravio nešto takvo.

me1

On nije želio odustati od svoje ideje. Napravio je kuću onakvu kakvu je želio. Kuću koja nije nimalo izgledala obično.Krov nije bio na vrhu. Na ovim slikama možete vidjeti kako je ta kuća zapravo izgledala.

Zbog takvog izgleda se dosta pisalo o njoj, postala je vrlo popularna. Kaže da je želio uraditi nešto drugačije i uzbudljivije. Bio je u penziji i želio je biti aktivniji. Posvetio se tome i uspio je. Sada je ta kuća prava atrakcija.

 

me2

Trenutno niko ne boravi u njoj, ali on kaže da će svako ko bude živio u njoj, postati popularan. Šta vi mislite o ovome? Šta kažete na ove slike?

me3

 

Ne propustite