Ovi brakovi neće potrajati: OVAKVE FOTKE SA VJENČANJA PROGNOZIRAJU RAZVOD

Praktična žena
Ovi brakovi neće potrajati: OVAKVE FOTKE SA VJENČANJA PROGNOZIRAJU RAZVOD
.

U filmu Wedding Planner, lik Jennifer Lopeza bio je organizator vjenčanja koji je mogao precizno predvidjeti koliko dugo određeni brak traje samo na temelju pjesme koju je zaručnik i mladenka odabrali za svoj prvi ples. Zanimljivo je da u stvarnom životu fotografi za vjenčanje imaju i vlastitu statistiku razvoda koju vole dijeliti s ljudima koji žele vidjeti budućnost odnosa.

Sjećate li se kako je Jennifer Lopez u filmu “Vjenčanje iz vedra neba” kao organizatorica vjenčanja znala predvidjeti koliko će koji brak trajati samo na temelju pjesme koju su mladenci izabrali za prvi ples? Zanimljivo je da to mogu i u stvarnom životu fotografi za vjenčanja. Oni promatraju novopečene supružnike kroz objektiv i mogu mnogo toga reći iz njihova govora tijela. Ove su fotografije profesionalci proglasili alarmantnima, a o svemu su se oglasili i psiholozi.


Nevoljko fotografiranje

 

 

Čest je slučaj da fotografi traže probno fotkanje prije samog vjenčanja kako bi odredili iz kojih kuteva par najbolje izgleda i što točno svaki od njih želi. Može se dogoditi da je netko sramežljiv i spred fotoobjektiva i to je savršeno normalno. Međutim, ima slučajeva gdje jedan od partnera ne želi pristati na kompromis i žustro odbija fotografiranje. Fotografi prognoziraju da će takav brak potrajati svega nekoliko mjeseci. I psiholozi se slažu kako je kompromis temelj dugotrajne veze koji čak može prevenirati razvod.

Neslane šale

 

Mnogi fotografi izbjegavaju fotografije na kojima mladenci izgledaju loše. Npr., jedno drugoga vuče za kosu ili mu prijeti tanjurom… OK, postoji mogućnost da će se takvi scenariji događati u zajedničkom životu, ali vjenčanje je proslava iz koje želite ponijeti samo sretne trenutke. Fotografi smatraju da su parovi koji inzistiraju na takvim “šaljivim” fotkama unaprijed osuđeni na propast. Posebno je zabrinjavajuće zbijanje šala tijekom rezanja torte. Mrljanje kreme po licu partnera ne može završiti dobro, upozoravaju fotografi. Kombinacija takvih čimbenika kao što su kritika, prijezir, zamjeranje i opozicija ono je što psiholozi nazivaju “receptom za razvod braka”.

 

Premalo zajedničkih fotografija

 

But first let me take a #selfie @shustokefarmbarns #weddingphotography

A post shared by Sades (@sades.smith) on

Nekim je fotografima pravi izazov uhvatiti mladence na istoj fotografiji. Ako ima više fotki mladoženje s njegovim prijateljima i mladenke s njezinima nego njihovih zajedničkih, to je znak za uzbunu. Naravno da i gostima treba posvetiti pažnju, ali partneri koji se vole i poštuju, to čine zajedno. Psiholozi se slažu kako provođenje vremena zajedno, imanje zajedničkih rituala, pa čak i odgovornosti, čini vezu snažnijom. Suprotne situacije vode u prekid.

Ona nije imala tradicionalno vjenčanje, a ipak je u sretnom braku

Fokus na savršenstvo

 

Mladenke to rade češće. Zbog opsesije da sve mora proći savršeno po svaku cijenu, često zaboravljaju na drugog člana tima – mladoženju. U tim slučajevima, fotografi moraju slikati mladenku u šest različitih haljina, dok se mladoženja dosađuje i osjeća zakinutim. Druga je ekstremna situacija u kojoj se par previše trudi sve imati pod kontrolom. Tada bivaju pod tolikim stresom da se znaju iskaliti na partneru. Fotografi im daju maksimalno 1 – 3 godine braka. Pssiholozi tvrde da, ako je netko opsjednut idejom o savršenom vjenčanju, brak za njega možda i nije dobra ideja. Valja imati na umu kako će taj dan proći, a tek onda slijedi pravi život.

Držanje govora

Fotografi priznaju kako su masu puta uslikali stravične grimase i izraze nelagode na licu jednog ili obaju supružnika dok su izmjenjivali zavjete u crkvi. I govori na svečanosti otkrivaju mnogo. Primjerice, jedan je mladoženja tijekom držanja zdravice, ponosno izjavio kako se nije nadao da će u jednoj osobi pronaći kuharicu i čistačicu. Neki su ljudi zlopamtila i vole se prozivati zbog nekih prošlih nesuglasica, ali takav brak ne može dugo potrajati. Parovi koji se međusobno cijene i uvažavaju imaju veće šanse za dug i sretan brak.

Ne propustite