Ovo je razlog zbog čega imate dosadno salo na stomaku: Provjerene metode za njegovo skidanje

Zdrav život
Ovo je razlog zbog čega imate dosadno salo na stomaku: Provjerene metode za njegovo skidanje
.

Većina ljudi nije ni svjesna da je višak sala na stomaku opasniji od viška masnoća oko kukova i butina i da o tome treba voditi računa. Višak stomačnog sala je povezan s ozbiljnim zdravstvenim problemima, kao što su bolesti srca, moždani udar i dijabetes tipa 2.

Geni mogu doprinijeti pretilosti i pomoći da se odredi gdje možete imati dodatne masne naslage, ali loš način života će vjerojatno pogoršati ove probleme.

Pojavljivanje visećeg stomaka strah je mnogih djevojaka i žena. Kako biste uspješno preoblikovali figuru, najvažnije je da znate šta je uzrok pojave naslaga na stomaku i da ga eliminišete, a tek onda možete raditi na oblikovanju tijela.

s7

Hajde da vidimo koji tipovi masnih naslaga postoje, koji su uzroci njihove pojave i kako da ih se riješite. Ponekad je povećanje abdomena posljedica generalnog povećanja težine, nekada nastaje usljed konzumiranja određene hrane, a nekad su hormoni glavni krivac. Pogledajte kako da odredite vaš tip stomaka.

#1 Stomak od alkohola

s

Pivo, vino i druga alkoholna pića mogu da ometaju pravilno varenje hrane. Takođe, sadrže mnogo kalorija. Kako biste se izborili sa ovim problemom, prestanite da pijete alkoholna pića i počnite da jedete više povrća i voća.
#2 Majčinski stomak

s1

Nakon rođenja djeteta, vaš stomak i dalje ima sala. Bilo bi dobro da vježbate i masirate problematična područja. Trebalo bi da konsultujete i doktora.

#3 Stomak od stresa

ss

Stres i loš san u velikoj mjeri utiču na naše tijelo i dovodi do pojave masnih naslaga na području stomaka. Pokušavajte da spavate bar osam sati i izbjegavajte nezdravu hranu. Ne konzumirajte previše kafe.
#4 Stomak usljed poremećaja hormona

s3

Hormonska neravnoteža dovodi do povećanja težine. Promijenite način ishrane, birajte zdraviju hranu i konsultujte doktora.
#5 Otečen stomak

s4

Problemi u digestivnom traktu mogu da dovedu do oticanja stomaka. Konzumirajte više vode i uzimajte probiotike.

Ne propustite