E buraz, kako se zove bog sunca u Visokom?

E buraz
E buraz, kako se zove bog sunca u Visokom?
.

E buraz, kako se zove bog sunca u Visokom?

10 zabluda o elektronskim uređajima zbog kojih vam otimaju pare iz džepa

amonba

10 zabluda o elektronskim uređajima zbog kojih vam otimaju pare iz džepa

Da li je istina da je opasno ostaviti telefon na punjaču cijelu noć? Odgovor je ne, nije opasno. Ovo nije jedini mit o elektronskim uređajima u koji ljudi vjeruju. Vrijeme je da saznamo u koje smo to "činjenice" vjerovali sve vrijeme i da prestanemo da ih prenosimo prijateljima. Mi smo izabrali 10 najčešćih zabluda o tome kako rade elektronski uređaji, a reći ćemo vam i zašto bi odmah trebalo da prestanete da vjerujete u njih.

Mit #1: Što više megapiksela kamera ima, to bolje fotografije pravi

1

Megapikseli ne utiču na kvalitet ili ljepotu fotografija, već samo utiču na veličinu fotografije. Postoji mnogo razloga zašto su fotografije dobrog ili lošeg kvaliteta, kao što su optika, veličina senzora i umijeće fotografa.

Mit #2: Ne smijete ostaviti telefon na punjaču cijelu noć jer će doći do oštećenja baterije

2

Moderni telefoni imaju litijum jonske baterije i prestaju da se pune onog momenta kada se napune. Čak i tada uređaj troši malo struje. Zbog toga, jedini razlog zašto bi trebalo da sklonite telefon sa punjača jeste ušteda malo novca.

Mit #3: Dobar signal znači dobar kvalitet zvuka

3

Čak i ako imate pun signal, to ne znači da će veza biti dobra. Ovaj pokazatelj jedino prikazuje jačinu signala koji primate sa najbliže bazne stanice - ne prikazuje kvalitet veze ili brzinu interneta. Ako mnogo drugih telefona koristi istu baznu stanicu, možda ćete imati problema sa vezom čak i kada je pun signal.

Mit #4: MAC računari su bezbjedni od virusa

4

Ne postoji operativni sistem koji je potpuno imun na viruse. Ipak, postoji nekoliko teorija zašto MAC računari imaju manje virusa. Kao prvo, virusi se prave za najpopularniji operativni sistem, što je Windows, a ne MAC OS. Drugo, MAC OS ima manje slabih tački, ali to ne znači da je potpuno imun. I on se može inficirati virusom, samo je teže doći do takvog virusa.

Mit #5: Režim bez arhiviranja (incognito mode) štiti vaše podatke

5

Mnogi korisnici jednostavno neće pročitati šta piše na prozoru koji se pojavi kada otvore režim bez arhiviranja. Zapravo, on samo briše podatke koji se lokalno čuvaju. Svaki spoljni izvor (sajtovi koje posjećujete, internet provajder) i dalje mogu pratiti vašu aktivnost.

Mit #6: "Refresh" dugme ubrzava računar

6

"Refresh" dugme na koje klikćemo na desktopu ili internet pregledaču samo osvježava ikonice do najnovije promjene. Na primjer, promjenili ste ime foldera, ali i dalje vidite staro ime. Kada kliknete "refresh", ime će se promijeniti. Ponekad, 1-2 sekunde koje potrošite dok kliknete na ovo dugme, da dovoljno vremena kompjuteru da proradi brzinom kojom radi inače, pa samo izgleda da radi brže.

Mit #7: Možete da koristite samo originalni punjač

7

Originalni punjači će brže napuniti vaš uređaj, ali kvalitetni alternativni punjači ne predstavljaju nikakvu prijetnju za vaš kompjuter ili telefon. Jeftini lažni punjači mogu da oštete vaš uređaj, pa ako želite da uštedite nešto novca i kupite neoriginalni punjač, obratite dodatnu pažnju na cenu i proizvođača i na izvor struje koji zapravo određuje brzinu punjenja.

Mit #8: Uvijek morate pravilno da vadite USB

8

Ako radite sa USB flešom i ne morate ništa da prebacite na njega, jednostavno ga izvucite. Kada birate opciju za bezbjedno uklanjanje, sistem će provjeriti da li su sve promjene sačuvane.

Mit #9: Ne treba puniti telefon dok se baterija potpuno ne isprazni

9

Ovo se ne odnosi na moderne litijum jonske baterije. Takve uređaje je najbolje držati na 40-80% napunjene baterije, što znači da ne bi trebalo da čekate da se baterija potpuno isprazni.

Mit #10: Skeneri na aerodromima oštećuju memorijske kartice

10

Rendgenski skeneri na aerodromima mogu da oštete film na nedigitalnim aparatima, ali ne oštećuju i ne brišu podatke sa memorijskih kartica.

 

Ne propustite