Samo 10 minuta držite noge podignute u ovom položaju, a rezultat će vas potpuno iznenaditi

Porodica i zdravlje
Samo 10 minuta držite noge podignute u ovom položaju, a rezultat će vas potpuno iznenaditi
.

Vježba podsjeća na jogu, te će vam pomoći da se opustite. Pored toga, dobra je i za vašu cirkulaciju.

m9

Kada je ljubiteljka neobičnih tehnika za oporavak od vježbanja, Danijel Zikl, otkrila ovu tehniku nazvala, je trenera trčanja te pitala koje je njegovo stručno mišljenje. I sama se veoma prijatno iznenadila!

n

"Najbolja stvar kod ove vježbe za oporavak nakon trčanja jeste njena jednostavnost. Sve što treba napraviti je naći zid, prisloniti zadnjicu uz zid, podignuti noge (priljubljene uz zid), raširiti ruke sa obije strane tijela i opuštati se.

n2

"U tom položaju treba ostati od 5 do 15 minuta", kaže Zikl i iznosi svoja opažanja nakon što je dvije nedelje nakon svakog treninga izvodila ovu vježbu:

"Donosi rasterećenje za donji dio tijela i povoljno djeluje na tečnost u tijelu. Za nešto tako jednostavno benefiti su ogromni", kaže Zikl.

n3

Službeno ime za ovu pozu ili tačnije jogijsku asanu na sanskrtu je Viparita karani, a doslovan bi prevod bio "obrnuta akcija ili obrnuto djelovanje". Lalond (trener) je rekao da je ovu vježbu najbolje izvesti unutar 30 minuta nakon treninga.

n5

Vježba je odlična jer rasterećuje donji dio tijela, podstiče cirkulaciju i pravilan raspored tečnosti u tijelu, djeluje drenažno", kaže on.

Postavite se ovako kao na slici, neka noge budu udaljene od zida 25 cm. Noge savijte u koljenima, a stopala pislonite uza zid. U tom položaju ostanite 10 minuta.

n1
 
Ova vježba je dobra zbog toga što:

doprinosi pisihičkom i unutarnjem miru
opušta nervni sistem
otklanja sindrom umornih nogu
poboljšava varenje
smanjuje otekline u nogama
Radite ovu vježbu 10 minuta dnevno i bićete zadovoljni dobijenim rezultatima

n4

Nadamo se da će vam ova metoda biti od koristi, a za više zanimljivih i korisnih savjeta koji se tiču vašeg zdravlje posjetite našu web stranicu i podijelite sa vašim prijateljima i porodicom.

Ne propustite