"Nešto je pošlo po zlu" STRAVA I UŽAS: Lav skočio na vlasnika i odvukao ga u grmlje, a onda su se čuli hici

Zanimljivosti
"Nešto je pošlo po zlu" STRAVA I UŽAS: Lav skočio na vlasnika i odvukao ga u grmlje, a onda su se čuli hici
.

Uznemirujući snimak kruži internetom na kome se vidi kako lav napada Majka Hodža, vlasnika safari parka u Južnoj Africi.

Opasna životinja je skočila na starijeg čovjeka i odvukla ga u grmlje dok su prestravljeni posjetioci vrištali.

Zatim, čuli su se hici i lav odlazi, a 67-godišnji vlasnik safari parka ostaje da leži na tlu. Zadobio je povrede na vratu i vilici, ali, srećom, nije u životnoj opasnosti. Lav je poslije napada ubijen.

"Majk i jedan od njegovih rendžera bili su zabrinuti zbog mirisa koji je uznemirio jednog od lavova i prošao je kroz vrata da bi pogledao o čemu se radi", ispričao je jedan od Majkovih prijatelja.

 

"Kada je vidio da je lav uznemiren, počeo je da trči, ali nije stigao do vrata dovoljno brzo. Žena i kćerka su sa njim u bolnici, on je dobar momak i želim mu sve najbolje. On nije budala, zna kako treba da se ponaša s lavovima, ali očigledno je nešto pošlo po zlu", kazao je.


Majk se sa suprugom Krisi iz Velike Britanije preselio u Južnu Afriku 2003. godine. Započeli su projekat s lavovima u Tabazimbi, na sjeveru zemlje. 2009. su osnovali utočište za životinje Marakele. Kasnije su napravili i centar i utočište za predatore u kome se nalazi desetak velikih mačaka, uključujući bijele lavove, geparde i dva bengalska tigra.

 

Ne propustite