OBROK IDEALAN ZA TOPLE DANE: Tikvice punjene piletinom
Tikvice možete spremati na različite načine i uvijek će biti ukusne.
U nastavku donosimo recept za tikvice punjene piletinom.
Potrebno je:
- 2-3 glavice crnog luka
- 2-3 čehna bijelog luka
- 4-5 tikvica
- 2-3 fileta piletine (ili jedne pileće grudi)
- mljevena paprika
- so, biber
- kečap
- 2 dl kisele pavlake
Priprema:
Na ulju propržite crni luk, dodajte bijeli luk, a tikvice operite, isjecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamaca, pa izdubljeni dio tikvica isjeckajte na kockice i dodajte u luk.
Pileće meso posebno skuhajte, isjeckajte na kockice i dodajte prethodnoj smjesi. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte mlevenu papriku, posolite i pobiberite.
Tikvice napunite ovom smjesom, poredajte ih u vatrostalnu posudu ili pleh i prije pečenja ih prelijte kečapom. Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratiti u rernu da se još malo zapeku.
Prijatno...