11 brutalno iskrenih činjenica o muškarcima koje ne bi priznali ni po cijenu života

E buraz
11 brutalno iskrenih činjenica o muškarcima koje ne bi priznali ni po cijenu života
.

Postoje mnoge činjenice o muškarcima koje nam statistika ne otkriva. U prosjeku, žene žive duže nego muškarci svuda u svijetu, muškarci provedu oko godinu svog života gledajući u žene i lažu dvaput više nego žene. Pokušali smo da utvrdimo šta je od svih tih činjenica laž, a šta je istina. Za vas smo pripremili 11 interesantnih činjenica o muškarcima kojih možda ni oni nisu svjesni. Vjerujemo da će vas dobro iznenaditi.

1. Muškarci vole žene sa zdravom težinom

1

Istraživanja su pokazala da muškarci najviše vole vitke žene koje izgledaju zdravo. To znači da oni nisu privučeni nekim mističnim idealom ljepote, djevojkama koje izgledaju kao modeli i lake su kao perce, već žene čija su visina i težina u granicama normale.

2. Muškarci pokušavaju da privuku pažnju žena držanjem palčeva na pojasu

2

Kada žele da ženi pokažu da su zainteresovani za nju, muškarci nesvjesno zauzimaju pozu u kojoj izgledaju hrabro i snažno. Obično objese palčeve o kaiš svojih pantalona.
Sličan ritual postoji još od antičkih vremena, gde su muškarci željeli da preusmjere pažnju žena na svoje međunožje. Danas bi takav gest izgledao nepristojno, ali još uvijek imamo njegov eho - njihove ruke i dalje su usmjerene ka međunožju.

3. Muškarci vole komplimente drugih muškaraca

3

Muškarci takođe vole komplimente, ali najviše vole one koji potiču od suprotnog spola. Njihovo opredfeljenje nema veze sa ovim, ovakvi kompilmenti posebno podižu njihovo samopouzdanje.

4. Muškarci grade prijateljstva prema interesovanjima

4

Ronald E. Rigo napisao je studiju u kojoj je istraživao muška i ženska prijateljstva. Došao je do zaključka da se muška prijateljstva uglavnom baziraju na sličnim interesovanjima. Oni vole da zajedno igraju fudbal, košarku, gledaju utakmice ili mečeve omiljenih timova.
Ženska prijateljstva uglavnom su bazirana na emocijama i podršci. žene biraju prijatelje sa kojima su emotivno povezane.

5. Muškarci jedu dvaput više kad su u ženskom društvu

5

Zvuči čudno, ali muškarci zaista jedu više kada su u ženskom društvu. Na primjer, poješće 93% više pice i 86% više salate kada jedu sa ženom. Naučnici kažu da, iako zvuči smiješno, oni to rade instinktivno, kako bi zadivili ženu.

6. Muškarci se s godinama okreću komotnijoj odjeći

6

Odjeća odražava ono kako se osjećamo i utiče na to kako nas ljudi vide. Zato se muškarci u odijelu imaju mnogo više samopouzdanja.
Ipak, naklonosti ka određenom načinu oblačenja mijenjaju se sgodinama. Mlađi muškarci prije nose uske pantalone ili šortseve, iako nisu najudobniji. Sa godinama, moderne komade zamjeniće udobnim.

7. Životni stil čovjeka zavisi od stepena njegove inteligencije

7

Grupa istraživača sa Instituta Karolinska u Stokholmu pokazala je u svojoj studiji da IQ kod muškaraca često utiče na njihov stil života, kao npr. na to da li konzumiraju alkohol ili ne. Prema rezultatima, muškarci sa nižim koeficijentom inteligencije često piju previše. Ipak, naglasili da ne utiče samo IQ, već i emotivni problemi. Ipak, naučnici vjeruju da oni sa većim koeficijentom inteligencije žive zdravijim životom.

8. Muškarci lažu dvaput više nego žene

8

Muškarci slažu svoje kolege, šefa ili partnera u prosjeku 6 puta dnevno, dok žene to urade 3 puta. Najčešća laž koju oni izgovore je : "Sve je u redu. Dobro sam".

9. Muškarci gledaju u žene skoro godinu dana svojih života

9

Muškarac provede 43 minuta dnevno gldajući u 10 različitih žena. To je oko 259 sati, odnosno 11 dana svake godine. Dakle, muškarac provede 11 mjeseci i 11 dana između 18. i 50. godine diveći se ženama.
Žene gledaju u muškarce samo 20 minuta dnevno. Dakle, između 18. i 50. godine na ovo potroše oko 6 mjeseci. Najčešće posmatramo jedni druge u prodavnicama, kafićima i noćnim klubovima.

10. Muškarci noćne more vide kao katastrofe

10

Smrt, problemi sa zdravljem i lični problemi uobičajeni su dijelovi naših košmara. Ipak, naučnici sa Univerziteta u Montrealu proučili su više od 10 000 snova i utvrdili neka razlike između onog što muškarci i žene vide u svojim noćnim morama.
Muškarce bude more u kojima su katastrofe opštih razmera, poplave, zemljotresi, ratovi. Međuljudski konflikti u noćnim morama dvaput su češći kod žena nego muškaraca.

11. Muškarci se saginju da bi pokupili stvari sa poda

11

Da li sre primjetili da se muškarci uvijek sagnu da pokupe nešto sa poda, dok žene čučnu? Naravno, ne rade svi isto, ali je tipično za većinu. Možda je to zato što žene nose neudobniju odjeću, usku ili kratku, zbog čega moraju da čučnu. Muškarci su mnogo manje ograničeni odjećom, zbog čega mogu lako da se saviju.

Ne propustite