OVOGA SE NIKO NIJE SJETIO: Evo kako je žena izliječila PSORIJAZU pomoću nečega tako JEDNOSTAVNOG

Porodica i zdravlje
OVOGA SE NIKO NIJE SJETIO: Evo kako je žena izliječila PSORIJAZU pomoću nečega tako JEDNOSTAVNOG
.

Znamo da se naša koža neprestano obnavlja, a stanicama kože po prilici treba 28 dana da iz dubine dođe na površinu. Kod osoba koje imaju psorijazu, proces rasta kože ubrzan je za sedam puta, odnosno traje samo četiri dana, pa se kod ubrzanog rasta stanice nagomilavaju i stvaraju crvene, izbočene mrlje, koje su najčešće prekrivene ljuskama.

p2

Psorijaza se javlja na određenim dijelovima koje, kao što su vlasište, koljena i laktovi, a zahvaćena područja razlikuju se od osobe do osobe. S obzirom da do sada nije otkriven uzrok psorijaze, pa tako niti lijek, taj period može biti vrlo težak, kojeg možete ublažiti određenim prirodnim postupcima i sredstvima.

Sunce, voda, ulje...

p1

Osobe koje imaju psorijazu znaju da izlaganje kože suncu pomaže u ublažavanju simptoma psorijaze, a ljeto je najbolje vrijeme za to. Dovoljno će biti izlaganje zahvaćene kože do 30 minuta na dan u periodu od šest tjedana. Naime, izlaganje suncu smanjuje proizvodnju cikotina, a koji potiče upalne procese na koži. Kada suncu izlažete područja kože koja nisu zahvaćena psorijazom, normalno ju zaštitite kremama sa zaštitnim faktorom.

p

Kako biste si trenutno smanjili tegobe koje uzrokuje psorijaza, u toplu kupku dodajte nekoliko žlica biljnog ulja. Iako, će vam sama voda omekšati ružne ljuske koje se stvaraju na koži, voda će kožu isušiti kožu. Zato, prvih deset minuta opustite se u vodi i nakon toga dodajte ulje i kupajte se još pet minuta.

p

Psorijaza je čest kožni poremećaj koji dovodi do promjena u životnom ciklusu kožnih stanica. Ova bolest uzrokuje ubrzani razvoj stanica na površini kože, a posljedično i zadebljanje kože sa simptomima poput svrbeža, suhoće i crvenih, ponekad bolnih mrlja.

U nastavku pogledajte na koji način ćete uspješno liječiti psorijazu.

Sastojci:

– 1 kašika korijena od čička
– 3,5 dl vode

Priprema:

Korijen morate kuhati u vodi oko 10 minuta.

Potrošnja:

Ovaj čaj uvijek morate piti svjež, odmah nakon pripreme, tri puta dnevno. Imajte na umu da vaša ishrana treba da bude što zdravija, svježija i jednostavna.

Ne propustite