Na GP Orašje, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška pojačan promet vozila

Bosna i Hercegovina
Na GP Orašje, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška pojačan promet vozila
.

Povremeno pojačan promet vozila zabilježen je na graničnim prelazima Orašje, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, dok zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog nastupajućeg praznika, 1. maja - Međunarodnog praznika rada, večeras od ponoći do 02.05. do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

U toku su biciklističke trke na relacijama Kiseljak-Lašva-Žepče, kao i Teslić-Doboj-Derventa-Prnjavor-Banja Luka te vozači trebaju voziti maksimalno oprezno.

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo - Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona kamenja na kolovoz.

Mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja i na ostalim dionicama, a izdvojeni su putni pravci: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim lokalitetima saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Ne propustite