UPOZORENJE! OPASNOST PRIJETI SVIJETU: Evo gdje će biti NAJGORE, šta očekuje našu zemlju

Zanimljivosti
UPOZORENJE! OPASNOST PRIJETI SVIJETU: Evo gdje će biti NAJGORE, šta očekuje našu zemlju
.

Razorni zemljotresi koji su nedavno pogodili u Italiji, tačnije prije nekoliko godina, podsjetili su nas koliko smo mi kao ljudska rasa nespremni da se suočavamo sa ovim prirodnim katastrofama. Prema izvještanima naučnika koji proučavaju klimatske promjene najnesigurnija zemlja koja se nalazi na Europskom tlu je upravo Albanija.

a1
U cijeloj Europi najnesgiurnije zemlja je Albanija koja se nalazi na 37. mjestu koja je  velikim opasnostima od prirodnih katastrofa. Građani BiH po ovoj statistici nemaju razloga da budu zabrinuti jer se Bih nalazi na zemlji sa umjerenim rizikom od prirodnih katastrofa i zazima čak 91. mjesto.

ka3

Ovaj izvještaj je također otkrio kako je Katar zemlja koje je najsigurnija za život, kao i Island zbog veoma jakih kapaciteta u borbi sa prirodnim katarstrofama.

ka2d
Ovo su neka od predviđanja koje govore koje će sve nepogodnosti snaći našu zemlju do 2015. godine, prva jeste da će se dogoditi jedna ogromna solarna oluja.

-Do 2045. godine će Kaliforniju da pogodi ogroman i razoran zemljotres.
-Dogodit će se najveći cunami kojeg će izazvati erupcija na Kanarima.
-Do 2100. godine će cijela istočna obala SAD-a da bude potopljena.
-Albanija će da nestane pod morem kao i veći dio Crne Gore
-Srbija, Bosna i Hrvatska će da budu u centru klimatskih promjena u Europi, stlano će padati kiše i ljeta skoro nikako neće biti.

Ne propustite