Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana!

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana!
.

Sutra se u BiH očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslije podne i u večernjim satima, razvojem oblačnosti, u Bosni se očekuju pljuskovi i grmljavina. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne lokalno je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme. Vjetar slab do umjeren južnog smjera, a na istoku i sjeveru jugoistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna od 25 do 30 stupnjeva.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti mogući je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna oko 25 stupnjeva.

Ponedjeljak - sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ili večernjim satima na sjeveru i sjeveroistoku Bosne umjeren porast oblačnosti može uvjetovati lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna od 24 do 30 stepeni.

Utorak - u Hercegovini pretežno vedro, a u Bosni malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu od 14 do 17, a najviša dnevna od 22 do 28 stepeni.

biometeoroloska-prognoza-39

Biometeorološka prognoza za 28.04.2018.

Nastavlja se period povoljnijih biometeoroloških prilika. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene. Preporučljivo je provesti dan na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina, pri tome bi trebali posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

Ne propustite