Mostarska bolnica angažovala uglednog hrvatskog ljekara

Bosna i Hercegovina
Mostarska bolnica angažovala uglednog hrvatskog ljekara
.

Ugledni hrvatski neurokirurg Josip Paladino petnaest dana mjesečno će raditi na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) u Mostaru, objavljeno je u četvrtak.

Kako su za medije potvrdili iz SKB-a, upravno vijeće je donijelo odluku o angažiranju toga stručnjaka.  “Paladino osobno može raditi kao što je radio u Zagrebu, odnosno u iznimno visokom ritmu. Fizički i stručno je i više nego spreman za ovaj posao”, rekao je ravnatelj mostarske bolnice Ante Kvesić.

Dodao je kako će Paladino mjesečno boraviti u Mostaru dvije sedmice mjesečno. Iz SKB-a Mostar planiraju uz njega uspostaviti tim ljudi koji će učiti od tog vrhunskog stručnjaka.

“To je velika stvar za ovu bolnicu”, dodao je Kvesić.

Rekao je kako će hrvatski neurokirurg početi s radom tek kada u bolnici opreme operacijsku dvoranu, a za što je potrebno izdvojiti više od pola miliona konvertibilnih maraka (oko 250.000 eura).

Josip Paladino, jedan od vodećih neurokirurga u Hrvatskoj s prestižnom europskom i svjetskom karijerom, je donedavno radio u KBC-u Zagreb, koji je potkraj marta odlučio da mu više neće produljiti ugovor o radu nakon što mu je istekao šestomjesečni ugovor o radu na četiri sata dnevno. Ubrzo ga je angažirala bolnica Sveta Katarina, a potom je postao i članom stručnog tima Radiochirurgije Zagreb, poliklinike iz Svete Nedelje.

Ne propustite