OVO JE NAJGORA STVAR KOJU MOŽETE OSTAVITI U AUTOMOBILU KAD JE VRUĆE: Posljedice su užasne!

Praktična žena
OVO JE NAJGORA STVAR KOJU MOŽETE OSTAVITI U AUTOMOBILU KAD JE VRUĆE: Posljedice su užasne!
.

Po visokim temperaturama flašica vode nam je neophodan rekvizit na svakom mjestu, i to je pohvalno. Ipak, na jednom mjestu bolje je biti dehidriran nego rizikovati da vam flašica ostane bez vašeg nadzora u kolima.
women-drinking-water-in-car-copy

Tako barem upozoravaju iz Ajdaha, gdje su radnici elektrane doživjeli potpuni šok.

- Stajali smo za vrijeme pauze za ručak i odjednom sam primijetio da mi se ispod kontrolne table u kolima dimi. Za sve je kriva flašica vode - kaže Dioni Amučastegui koji je cijelu situaciju snimio i objavio na Facebook-u.

vignette-focus

Plastična flašica u kombinaciji sa suncem dovela je do manjeg oštećenja i progoretine na kožnom sjedištu.

1

A nisu radnici elektrane jedini koji upozoravaju na ovu opasnost. I vatrogasci iz Oklahome su prošle sezone upozoravali su vozače na katastrofu koja bi mogla da se desi u ovoj kombinaciji.

s-92ce82860be070906adc30bc9c46784ca2f09c63

- Sunčeva svjetlost probija se kroz flašicu napunjenu vodom koja se ponaša kao lupa. Tečnost i providna plastika pomažu da se zrak fokusira i može da dođe do pravog požara - upozoravao je Dejvid Ričardson prošle godine.

Činjenica je da se ovakvi slučajevi dešavaju rijetko, ali činjenica je i da do njih može da dođe, piše magazin 'Žena.blic'. Zato, bolje sprečiti nego lečiti i flašicu vode nosite iz kola sa sobom, ionako će vam više koristiti kada je uz vas.

Pogledajte video:

 

Ne propustite