BiH U SUZAMA: Majka nije mogla da podnese smrt sina pa se objesila, zajedno su sahranjeni uz riječi koje lede krv!

Crna hronika
BiH U SUZAMA: Majka nije mogla da podnese smrt sina pa se objesila, zajedno su sahranjeni uz riječi koje lede krv!
.

Na licima Banjalučana danas su se mogle vidjeti suze i očaj, došli su da se oproste od malog Pavla (10) i njegove majke Darije Samardžije (39).

Suze na licima sveštenika. Nema riječi. Muk. Jecaji. Nepregledna kolona, hiljade Banjalučana došle su da odaju posljednju počast. Pet sveštenika je vodilo službu, a i njima je drhtao glas. Ovakvu tragediju Banjaluka ne pamti, otelo se radniku groblja.

1471153-banja-ff

Suze danas isplakane razmekšale su tlo Novog groblja. Prekinuti snovi, prekinuti životi. Uništeno nekoliko porodica. Zauvijek. Samo u nekoliko sekundi koliko je Pavlu trebalo da ispadne kroz prozor sa 4. sprata u Novom Boriku, stalo je sve. Pogotovo za Pavlovog oca i Darijinog supruga Slavišu.

pppp

“Neću puno da govorim jer ne mogu da govorim. Rijeći ću kratko- Hristos voskrese. Plačemo i tugujemo, srce nam radzire bol. Hoću da vam kažem da je vaskrsenje najbitnija tajna naše vjere. Vaskrsenje je pobjeda nad tugom koja nas skrši ovih dana. Neka Gospod pomogne, neka nam podari snage i porodici da izdrži ove teške dane, a kada dođemo u carstvo nebesko da se opet zagrlimo sa onima koje smo volejl", poručio je sveštenik u svojoj besjedi.


Potresan govor kolektiva OŠ Jovan Dučić iz Lamovite gdje je radila Darija.

"Naša Darija je 12 godina bila pedagog i za svakog je imala lijepu riječ. Nije bilo dana da nije spomenula svoga sina. Draga Darija još dugo ćemo čuti korake u našoj školi i da Bog da snage tvom suprugu i članovima porodice. Pavle je bio tvoj život. Izborila si jednu od najtežih bitaka u životu i nama si dala zadatak da budemo jaki", poručile su kolege.

 

“Dragi naš razigrani dječače čuvaj mamu, a mi ćemo ovdje tatu…” niko nije imao snage da dovrši govor, potekle su suze...

 

 

Ne propustite