Samo kašika ovog začina topi salo na stomaku! PROVJERENO DJELUJE, A IMATE GA U SVOJOJ KUHINJI

Zdrav život
Samo kašika ovog začina topi salo na stomaku! PROVJERENO DJELUJE, A IMATE GA U SVOJOJ KUHINJI
.

Mršavljenje je nešto što mnogi žele postići i traže najlakši način kako to postići. Ovaj začin će vam pomoći u tome, riječ je o začinu koji dolazi iz Indije a zove se kim.

Kim (lat. Carum carvi) je dvogodišnja zeljasta biljka sa razgranatom stabljikom i pripada porodici Apiaceae.

k4

Biljka rаste do oko 50-60 cm u visinu i nosi mаle pernаte listove. Listovi kima su dvostruko perasti, a sitni listići su pršljenastog oblika. Koren kima je beo, oblika poput šargarepe. Cvetovi su beli, skupljeni u štitaste cvasti. Plod kima je duguljast i rebrast, seme je oblika polumeseca i tamno braon boje, poseduje 5 uzdužnih rebara u čijim se udubljenjima nalaze uljni kanali. Miris i ukus semena kima je veoma aromatičan, prijatan i nekako topao – zbog čega se seme kima koristi kao popularan začin. Koren ima identična svojstva, ali nešto malo manje izražena.

k3

Osnovni sastojak kima je etarsko ulje. Pored etarskog ulja, kim poseduje i masno ulje, proteine, tanine, smolu, vosak, sluzi, celulozu, šećer, boje i kalcijum-oksalat. Etarsko ulje kima se dobija destilacijom uz pomoć vodene pare iz sveže požnjevenih i izdrobljenih plodova kima.

Mršavljenje je nešto što mnogi žele postići i traže najlakši način kako to postići. Tjelovježba i pravilna prehrana zahtijevaju puno vremena i truda, a vrlo često i nešto dublji džep.

Međutim, rješenje možete potražiti u svojoj kuhinju uz pomoć jednog začina koji će vam pomoći u topljenju masnih naslaga, a neće vas odvesti u bankrot.

k2
Kim je zemljani, lagano gorki začin koji dolazi iz Indije. No, znate li da ovaj začin ima i jedinstvenu moć kada je u pitanju gubitak kilograma? Naime, ako jedete kim svakodnevno tokom razdoblja od samo 20 dana, velike su šanse da ćete izgubiti masnoću na stomaku.

k1

Isto tako, konzumacija ovog začina nakon jela dovodi do smanjenja ukupne tjelesne težine. Istraživanje o kimu na 88 pretilih žena pokazalo je da je ovaj začin vrlo učinkovit i za smanjenje IBM indeksa tjelesne mase.

k

Doza koja se preporučuje je oko 3 grama, odnosno otprilike 1 čajna kašika kima u prahu, a možete ga kombinirati s raznim namirnicama. Primjerice, možete ga dodati u jogurt, možete s njim začiniti povrće ili ga dodati u umak ili dresing za salatu.

Čak i ako ne izgubite na težini, nemojte brinuti jer kim nema nikakvih nuspojava, a ima mnoge pozitivne zdravstvene koristi.

Ne propustite