KONAČNO OTKRIVENA VELIKA TAJNA: Evo zašto pomfrit kod kuće nikad nije tako dobar kao u restoranu

Praktična žena
KONAČNO OTKRIVENA VELIKA TAJNA: Evo zašto pomfrit kod kuće nikad nije tako dobar kao u restoranu
.

Svima nam je dobro poznato da pomfrit u restoranu uvijek je ukusniji nego onaj koji radimo kod kuće, no postoji mali trik koji i te obične "kućne" krumpiriće može pretvoriti u najukusniju deliciju.

p1

Bitan je način na koji režete krumpiriće. Optimalna širina je oko 6 milimetara, bude li tanji lako će zagorjeti, a ostati sirov iznutra, a bude li deblji neće biti dovoljno hrskav.

Zašto pomfrit koji spremite kod kuće nikad nije ukusan kao onaj koji jedete u restoranima? Najvjerovatnije zbog toga što ne znate ovaj trik.


Na jednom popularnom kulinarskom portalu, profesionalni kuhari konačno su nam otkrili recept za pomfrit kakav svi volimo – hrskav spolja, a sočan iznutra. A glavni sastojak za to je kukuruzni skrob.

Cio postupak pripreme treba da izgleda ovako:

Birajte krompire sa tamno braon korom i par klica.

k

Nasjeckajte ga na komadiće debele otprilike centimetar, jer ako su pretanki izgoreće spolja a iznutra još neće biti gotovi.

p4

Potom pomfrit prosušite da uklonite višak vode, a onda pospite sa malo kukuruznog skroba kako bi on pokupio ostatak vlage, pa će zbog toga pomfrit biti hrskaviji.


 Potom ravnomjerno poprskajte sa malo maslinovog ulja, a onda ih i ravnomjerno poredajte na pleh, pritom pazeći da ne napravite gomilice već da svaki komadić ima dovoljno prostora.

p5

Pecite na 230 stepeni i to oko 20 do 25 minuta, a na pola procesa ih okrenite na drugu stranu.

p2

Ne propustite