OVAKVOG NI MI NEMAMO: Srpski političar ponižava sirotinju i dijeli im pare pred kamerama

Region
OVAKVOG NI MI NEMAMO: Srpski političar ponižava sirotinju i dijeli im pare pred kamerama
.

U trenutku kada pomislilo da je domaća politika dotakla dno, uvijek se pojavi neko koji nas demantuje. 

Naime, riječ je o političaru iz Srbije, Draganu Markoviću Palmi,  bivšem dugogodišnjem gradonačelniku Jagodine, a sada predsjedniku Skupštine tog grada i lideru stranke Jedinstvena Srbija. 

On u javnosti poznat po svojim ispadima, a posljednji u nizu je ponižavanje siromašnih građana kojima je pred televizijskim kamerama dijelio novac. 

Dijeljenje novca funkcioniše tako da, nakon što mu u pravilu stariji građani i majke više djece kažu za svoje finansijske probleme, Palma licitira i određuje koliko će im para dati.

Za svako dijete u pravilu daje dvije hiljade dinara (oko 40 KM), a isto toliko dobiju bolesni stariji građani za lijekove.

"Sam živim, pijem lijekove za nogu i za reumu", rekao je gospodin, nakon čega je milosrdni Palma presudio: "Dobro, tri hiljade za gospodina."

Jednoj je gospođi kojoj sin ne radi rekao da "dođe u ponedjeljak i odmah ujutro počinje raditi". 

"Pošto nigdje ne radite tri hiljade dinara da vam damo, ali mora jedan od roditelja da radi. Imate italijanske tvornice, njima trebaju radnici, pogotovo žene", poručio je jednoj ženi.

Marković Palma je na gotovo identičan način dijelio novac nekoliko puta, zadnji put u decembru prošle godine, a kako to izgleda, pogledajte u videima koji slijede. 

 

 

 

 

 

 

Ne propustite