Koordinacija boračkih udruženja podržala zakon o demobilisanim borcima

Objavljeno:23.04.2018 - 17:09
A A A Times Arial

U sjedištu Vlade Federacije BiH predstavnici koordinacija boračkih udruženja koja njeguju tradicije ARBiH i HVO i Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno – oslobodilačkog rata razgovarali su o usvajanju zakona o demobilisanim borcima i uredbe o pravu na osnovno osiguranje.

Uvažavajući zahtjeve i potrebe demobilisanih boraca, koordinacije boračkih udruženja su u potpunosti dale podršku usvajanju tih propisa, te su Vladi Federacije BiH uputili zahtjev da što prije provede procedure iz svoje nadležnosti.

Uz podršku usvajanju zakona o demobilisanim borcima, predsjednik Udruge razvojačenih branitelja Nikica Tomić je istakao da je njegovo usvajanje najveći interes te kategorije branitelja.

Predsjednik Saveza boraca Federacije BiH Sabahudin Ramić je naglasio da podržava Uredbu o pravu na osnovno osiguranje, uz neke manje izmjene i da je od velikog značaja za sve bivše pripadnike Oružanih snaga RBiH, koji su u stanju potrebe, saopćeno je iz resornog ministarstva.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!