Brnabić: Nije dobro što mi Plenković nije uzvratio poziv

Region
Brnabić: Nije dobro što mi Plenković nije uzvratio poziv
.

Dijalog dvije zemlje važan radi boljeg života svih građana, izjavila Premijerka Vlade Srbije...

Predsjednica Vlade Srbije, Ana Brnabić izjavila je danas da joj je je jako žao što se ministru odbrane, Aleksandru Vulinu uskraćuje mogućnost da posjeti Hrvatsku ocjenivši da to nisu evropske vrijednosti, ali da je Srbija zbog stabilnosti regiona i dalje otvorena za dijalog.

vulin

"Evropske vrednosti nisu uskraćivanje putovanja i poseta bilo kome i mislim da je dijalog osnovna evropska vrednost, tako da ono što ćemo mi nastaviti da radimo je da ćemo se iskreno truditi da poboljšamo komunikaciju sa Hrvatskom kao što smo poboljšali sa svim ostalim našim susedima", rekla je Brnabić novinarima u Beogradu.

plenkovich

Ona je navela da je dijalog dvije zemlje važan radi boljeg života svih građana.

Ana Brnabić je, medjutim, napomenula da nije dobro što hrvatski premijer, Andrej Plenković nije uzvratio njen poziv, pa to govori da ne postoji spremnost za dijalog na nivou predsjednika vlada, što je "nesrećna okolnost".

"Bez komunikacije Srbije i Hrvatske ne može biti regionalne stabilnosti. Pošto je nama u interesu stabilan region mi ćemo biti otvoreni za komunikaciju", istakla je Brnabić, koja je u Skupštini Srbije prisustvovala panelu o evropskim integracijama.

(Novi.ba/Beta)

 

Ne propustite