BIHAMK

STANJE NA PUTEVIMA: Aktivna krizišta, učestali su odroni na brojnim dionicama

Objavljeno:22.04.2018 - 07:55
A A A Times Arial

Vremenski uslovi su povoljni, a frekvencija vozila slabijeg inteziteta, na većini putnih pravaca u BIH. Tokom dana očekujemo frekventniji saobraćaj, pa apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju propise. Posebno upozoravamo na povećan broj biciklista i motociklista na cestama.

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Zbog aktivnih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na putnim pravcima Banja Luka-Crna Rijeka i Lopare-Čelić.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajamo puteve: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na regionalnom putu R-445 u Visokom (most u ulici Branilaca Bosne), vozila u smijeru Visoko-Podlugovi saobraćaju jednom trakom, dok iz suprotnog smijera koriste zaobilaznicu (ulicama Bosne Srebrene-Kadije Uvejsa-Kakanjska do kružnog toka sa R-443 Visoko-Kiseljak).

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!