SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći!Brzo zapišite recept!

Porodica i zdravlje
SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći!Brzo zapišite recept!
.

Alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka...
 

Smanjivanje i eliminisanje masnoća iz krvi često je mukotrpan posao, čak i onda kada postoji terapijska disciplina. Lijekovi za regulisanje triglicerida uglavnom zahtijevaju dugoročnu primjenu, zbog čega priličan broj gubi strpljenje.

masnoca

Za nestrpljive alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da osim što snižava masnoće, istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka. Poboljšanje treba očekivati za dva mjeseca, kada treba uraditi i laboratorijsku analizu krvi radi provjere.

limun-voda-04

Za pripremu lijeka operite i isjecite na tanke kolutove kilogram limuna, stavite u lonac i sipajte 2 l vode. Izrendajte 400 g celera i pomiješajte sa limunom. Stavite na šporet, a kada provri ostavite da se kuha na jakoj vatri još 20 minuta, a potom ostavite da se hladi 6 sati.

limun

Sadržaj procijedite kroz čestu cediljku, sipajte u flaše i čuvajte na hladnom mestu. Pijte po 100 ml 3 puta na dan prije jela. Ako vam je napitak jak, možete ga razrediti sa mineralnom vodom u istovjetnoj srazmjeri (100 ml napitka i 100 ml vode).

limun

Holesterol je najpoznatija masnoća u organizmu i prisutan je u svakoj živoj stanici, razlikujemo dobri HDL holesterol od LDL lošeg holesterola čija povećana razina u krvi uzrokuje moguće bolesti srca i krvnih žila, srčani i moždani udar. Postoje uspješne prirodne metode u borbi protiv lošeg holesterola kojih se nužno pridržavati i koje pomažu da se opasna razina holesterola smanji, donosimo 10 najučinkovitijih

1. Prvi korak u snižavanju holesterola je promjena prehrambenih navika pri čemu treba ograničiti količinu zasićenih masnoća i kolesterola u prehrani.
Namirnice koje pri tomu trebate izbjegavati ili ograničiti njihov unos svakako su pekarski i komercijalni priozvodi od bijelog brašna, svi punomasni mliječni proizvodi, mesne i konzervirane mesne prerađevine poput salama I hrenovki, iznutrice poput bubrega i jetrica. Meso i riba prženi u dubokom ulju, školjke, rakovi i glovonošce.

holesterol-620x350

Valja izbjegavajti više od 4 jaja tjedno, transmasne kiseline, preljeve od vrhnja, palmino i kokosovo ulje, te kolače s visokim udjelom masnoća i šećera.

2. Baš kao što neke namirnice povećavaju kolesterol postoje one koje pomažu pri njegovu snižavanju i koje bi se trebale naći na svakodnevnom ili barem na tjednom meniju. Među najvažnijima su svježe voće i povrće, riba od koje se preporuča losos, cjelovite žitarice, nezasićena biljna ulja poput ulja buče, repice, maslinovog ulja, grahorice i orašasti plodovi.

3. Uz odabir ciljanih namirnica od izuzetne važnosti je njihova priprema koja utječe na razinu kolesterola. Svakako treba izbjegavati prženu i pohanu hranu, sa mesa je potrebno ukloniti kožiceiI masne dijelove te sve meso i povrće pripremati na pari ili kuhati u vodi.

4. Zdrava prehrana ne mora nužno biti neukusna, pomoću jednostavnih trikova lako možete uživati u omiljenim jelima na način da primjerice birate recepte koji u sebi ne sadrže žumanca nego samo bjelanca, umjesto punomasnog koristite posni sir bez masnoća dok pojačivače okusa zamjenite zdravim marinadama od začinskog bilja u kojima možete koristiti prirodne voćne sokove i vina koji će hrani dati kiselost i pikantnost.

 

5. Kontrolirajte porcije jela što će vam pomoći da snizite kolestreol i istovremeno izgubite na težini. Neka omjer na vašem tanjuru uvijek bude 1:3 pri čemu povrće, integralna riža i  grahorice trebaju biti u većini naspram mesnih porcija.

6. Lanene sjemenke zahvaljujući velikoj količini omega 3 masnih kiselina smanjuju količinu kolestreola u krvi, 1 čajna žličica sjemenki dnevno smanjuje razinu lošeg kolesterola.

Lanene sjemneke možete dodati u jogurt ili umiješati uz žitarice kao dio doručka. Žličicu sjemenki možete dodati u zdravu majonezu,  umiješajti u intergralni kruh ili zdrave muffine.

7. Topiva vlakna pomažu u snižavanju lošeg kolesterola smanjujući njegovu apsorpciju u crijevima jer djeluju poput spužve koja upija kolesterol. Ova čudotvorna vlakna nalaze se u zobi, ječmu, grahu, jabukama, šljivama i bobičastom voću namirnicama koje se svaki dan trebaju naći na meniju.

8. Biljni steroli ili fitosteroli, su neukusne, bezmirisne tvari koje se nalaze u voću, povrću, mahunarkama, orašastim plodovima, sjemenkama. Prehrana bogata biljnim streolima može znatno smanjiti razinu kolestereola jer oni sprečavaju apsorpciju kolesterola iz hrane u organizam, a to znači i manju koncentraciju kolesterola u krvi za čak 50 posto.

9. Istraživanja su pokazala da vježbanje do tri puta tjedno u trajanju od 30 minuta može smanjiti razinu lošeg LDL kolesterola, a povisiti razinu HDL (dobrog) kolesterola, te smanjiti rizik od ozbiljnih srčanih komplikacija.
Hodanje je jedan od najboljih načina za održavanje fizičke aktivnosti, a ne zahtjeva nikakvu opremu niti posebno planirano izdvajanje vremena.

Kako bi svom tijelu priuštili nužno kretanje doskočite starim navikama i pametno iskoristite hodanje na način da koristite stube umjesto dizala ili pokretnih stepenica, parkirate automobil što dalje od svog odredišta i umjesto da pošaljete mail ili telefonirate prošetate  do kolege na katu.

10. Ukoliko nemate vremena za odlaske na fitness ili u teretanu postoje načini koji će vas održati u formi, ali samo ukoliko ih svakodnevno prakticirate.
Primjerice dok gledate televizor hodajte na mjestu, bacite se na uređenje vrta, operite auto sami , pokosite travnjak, oribajte podove u kući, usisavajte. Sve ove svakodnevne radnje uvelike će vam pomoći da ostanete u formi jer tijelu je najvažnije priuštiti pokret.

Ne propustite