Trump ne odustaje od sastanka sa Putinom

Svijet
Trump ne odustaje od sastanka sa Putinom
.

Predsjednik SAD Donald Trump i dalje namjerava da održi sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, pošto vjeruje da su dobri odnosi s Moskvom neophodni, saopštio je predstavnik Savjeta za nacionalnu bezbjednost SAD.

''Predsjednik je 20. marta potvrdio da su predsjednik Putin i on razgovarali o održavanju bilateralnog sastanka na nekoliko mogućih platformi, uključujući Bijelu kuću. Želja da se održi sastanak i dalje postoji, pošto predsjednik vjeruje da su dobri odnosi s Rusijom u našim zajedničkim interesima. Zasad nemamo šta da objavimo, ali ćemo vas obavijestiti čim nešto bude'', saopštio je predstavnik američke administracije.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je ranije da se nada da će američki predsjednik konkretizovati svoj prijedlog o posjeti ruskog lidera Vladimira Putina Washingtonu. On je naveo da je Putin spreman za taj sastanak.

Ranije su Putin i Tramp razgovarali telefonom o mogućnosti samita. Bijela kuća je saopštila da bi mjesto susreta mogao da bude Washington.

Ne propustite