ZATVORENIKU U GAĆAMA PRONAĐEN MALI MOBITEL: Evo šta ga je odalo

Region
ZATVORENIKU U GAĆAMA PRONAĐEN MALI MOBITEL: Evo šta ga je odalo
.

Ovaj nesvakidašnji slučaj dogodio se u Hrvatskoj.

Naime, kako piše portal '24sata.hr' u jednoj od zatvorskih ustanova nedavno je kod zatvorenika za kojeg je dobivena dojava o nedozvoljenoj komunikaciji s vanjskim, a potencijalno i kriminalnim, svijetom u gaćama pronađen mali mobitel.

Pravosudni se policajci u kaznionicama i zatvorima svakoga dana susreću s domišljatim zatvorenicima koji privremeni gubitak slobode nastoje ublažiti unošenjem nedozvoljenih sredstava komunikacije.

''Tako je nedavno u jednoj od zatvorskih ustanova kod zatvorenika za kojeg je dobivena dojava o nedozvoljenoj komunikaciji s vanjskim, a potencijalno i kriminalnim, svijetom u gaćama pronađen mali mobitel'',  stoji u saopćenju Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.

zatvorenik-telefon

Međutim, sindikat nije naveo u kojem se hrvatskom zatvoru ovo odigralo. O kakvom se zgodnom „gadgetu“ radi najbolje ilustriraju fotografije pronađenog mobitela uz upaljač i palac.

''Je li zatvorenika odalo zvono mobitela koje se oglasilo u nezgodnom trenutku ili njegovo vibriranje nije nam poznato, ali njegova prisutnost u zatvorskoj ustanovi upućuje na potrebu stalnog preispitivanja stupnja sigurnosti sustava čiji korisnici mobitel vjerojatno ne koriste samo radi dostave pizze u ćeliju broj sedam i ažuriranje Facebook statusa, već moguće i za nastavak svojih poduzetničko-kriminalnih aktivnosti, upućivanje prijetnji, organiziranje bijega ili dovršenje kaznenih djela zbog kojih su i lišeni slobode'', stoji u priopćenju. Zanimljivo je da se ovaj mali mobitel može naručiti preko nekoliko Interneta, a košta oko 36 dolara.

(Foto: 24sata.hr)

Ne propustite