Tokić podržao kandidaturu Durakovića za predsjednika RS-a

Bosna i Hercegovina
Tokić podržao kandidaturu Durakovića za predsjednika RS-a
.

Nakon razgovora predstavnika Bošnjačkog pokreta i Pokreta "Odgovor" u Sarajevu, predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić zvanično je podržao kandidaturu Ćamila Durakovića za predsjednika RS-a.

Kako se navodi u saopćenju Pokreta "Odgovor", Tokić je kazao kako je došlo vrijeme da Bošnjaci nakon genocida i agresije, za svog predsjednika manjeg bh. entiteta imaju čovjeka koji nije samo formalno prijavljen nego živi s porodicom u ovom dijelu BiH i nosi sve terete življenja bošnjačkog naroda u tom entitetu.

Duraković i Tokić su naglasili potrebu daljih pregovora o zajedničkoj probosanskoj listi za Narodnu skupštinu RS, te da će se i u tom procesu držati prinicipa i vrijednosti zaštite interesa povratnika. 

- Važno je da imam podršku ljudi koji državu stavljaju ispred svog ličnog i političkog interesa. Organizacije, političke stranke i pojedinci su mi izrazili podršku, te je sada vrijeme da se okupimo. Prevaziđimo podjele, uradimo dobru stvar za povratnike i ljude koji žive na području entiteta RS - kazao je lider Pokreta "Odgovor" Ćamil Duraković.

Ne propustite