Greške zbog kojih komadići jabuke potamne
Većina ljudi prilikom rezanja jabuke dijeli plod na četvrtine zbog čega svaki dio treba dodatno očistiti od koštica i tvrde drvenaste sredine. Plod jabuke već nakon nekoliko minuta počinje tamnjeti, pa ju rijetko ko koristi u pripremi hrane koja će se konzumirati s odgodom od nekoliko sati, piše zadovoljna.hr
Za početak, jabuku posložite na dasku za rezanje s vrhom prema dolje. Na taj način dobivate veću i jednoličnu površinu za rezanje, i bolju stabilnost ploda. Jabuku je najbolje vizualno podijeliti na devet jednakih polja i tako izrezati.
Također, na ovaj način izrezane komadiće je i lakše pojesti ili sjediniti s nekim jelom, a istovremeno je moguće rastezljivom gumicom sve dijelove držati na istom mjestu do trenutka konzumacije, i tako spriječiti tamnjenje.
Ukoliko jabuku poprskate limunovim sokom, na taj način ćete smanjiti proces tamnjenja i jabuka će duže vremena izgledati i biti svježa