OVO ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT: Evo kako možete iskoristiti plastičnu foliju u domaćinstvu

Praktična žena
OVO ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT: Evo kako možete iskoristiti plastičnu foliju u domaćinstvu
.

Ispada da plastični omot ima mnogo više koristi osim samo omatanje hrane! Jednostavan plastični materijal također se može upotrijebiti za pomoć u domačinstvu, čišćenje kuhinje i čak uklanjanje neugodnih insekata.

Bright Side je na najzanimljivije načine stavila plastičnu foliju i odlučila vam reći o svim stvarima koje stvarno možete učiniti s njom. Do kraja članka prikazat ćemo vam hackove koji nam se nisu sviđali, ali još uvijek pokušali.

1. Okreni svoje staklo u čašu bez prolijevanja.

f

Ako vaše staklo nema poklopac i želite se zaštititi od neočekivanih prolijevanja, pokrijte čašu s plastičnom folijom i pokrijte slamku kroz sredinu. Da bi se omot bio trajao duže, možete ga upotrijebiti pomoću trake za kanale oko bočnih strana.

2. Lupanje jaja

f1

Tradicionalno, pire od jaja se kuhaju dodavanjem malo octa u kipuću vodu, stvarajući vrtlog u loncu i zalivši jaje u tamo. Međutim, čak i ako su sve upute strogo promatrane, nema jamstva da će jaje izaći baš onako kako to želiš.

Puno je lakše pripremiti ovu posudu s plastičnom folijom: jednostavno ulijte jaje u omot, stavite je na vrećicu i stavite je u kipuću vodu.

3. Otvaranje limenke

f2

Ako poklopac na staklenku ili bocu ne odustaje, zamotajte ga plastičnom folijom. To će zaustaviti vaše ruke od klizanja, i otvaranje staklenku će biti mnogo lakše.

4. Zaštita vaše kuhinje od prskanja

f3

Ako ste ikada morali miješati hranu s mješalicom u otvorenoj posudi, vjerojatno znate koliko je neuredna cijela kuhinja nakon toga. Ali, ako pre-wrap šalicu s plastičnim, ovaj divovski nered može se izbjeći.

5. Sprječavanje sušenja boja

f4

Ako se odmori od rada s bojom, obrišite četkicu i posudu s plastičnom folijom. Na taj način površina boja ne će se sušiti i četka neće postati otvrdnuta.

6. Izrada letne zamke

f5

Da biste dobili osloboditi od dosadnih muha, možete koristiti ovu jednostavnu zamku. Da biste to učinili, stavite prosijan voće u čašu, pokrijte staklo s plastičnom omotom i napravite male rupe u njemu.

Privlači se slatkom voćnom mirisu, muhe će se popeti kroz rupe u staklu, ali neće biti lako izaći.

7. Tenderiranje mesa bez stvaranja nereda

f6

Prije izbjeljivanja mesa pokrij ga s nekim plastičnim folijama. Na taj način, odvojena vlakna neće letjeti u svim mogućim smjerovima, a stol će ostati čist.

8. Premještanje stvari lako

f7

Premještanje će biti puno ugodnije iskustvo uz pomoć nekih plastičnih omota. Prije svega, nećete morati izvući sve iz ladica samo da biste ih vratili natrag. Da biste to izbjegli, možete jednostavno omotati posude s plastičnom folijom, tako da se vaše stvari uvijek zadrže na mjestu tijekom poteza.

9. Zaštita vaše make-up torbe

f8

Ako namjeravate uzeti bilo kakve tekuće kozmetičke proizvode na putovanje s vama, ali se brine da će njihovi paketi propuštati, prekriti otvore spremnika s plastičnom folijom prije zatvaranja poklopca. To će pomoći u zaštiti kreme i ulja od curenja.

10. Otključavanje WC-a

f9

Pomoću plastične folije možete ukloniti začepljenje vašeg wc-a. Da biste to učinili, zamotajte površinu posude s plastičnom folijom i zabrtvite rubove ljepljivom vrpcom. Zatim ispirite vodu (plastična bi se trebala nabiti).

Nakon toga morat ćete nekoliko puta gurnuti film. Akumulirani zrak ispod njega gura blokadu u kanalizaciju.

Bonus: Hackovi koji nam se nisu sviđali
Neki od savjeta kolega korisnika Interneta činili su nam nešto čudno, ali i dalje smo ih testirali. Kao rezultat toga, pokazali su se previše smiješnim da zaposle ili ne budu učinkoviti kao što se očekivalo.

Ispod je popis plastičnih omota koji ne preporučujemo.

1. Izrada pametnog telefona

Za ljude koji nisu navikli na razbijanje s njihovim pametnim telefonima čak iu kupaonici, predlažemo da ih zaštiti od vlage umotavanjem u plastičnu foliju.

Osobno ne želimo izlagati naše gadgete na opasnost samo da ga upotrijebimo za još nekoliko minuta u tušu. Osim toga, ako je telefon stvarno hermetički zatvoren, tada nećete moći slušati glazbu ili gledati film jer će zvuk biti puno slabiji.

2. Gubitak težine je brži

Na internetu ćete često pronaći izjave koje tvrde da je koža umotana u plastiku prije treninga ili nakon primjene anti-celulitne kreme, brže ćete izgubiti težinu.

Ali takav gubitak težine posljedica je samo činjenice da će vam film pomoći da se znoj više, uzrokujući da izgubite više tekućina. Snažno sumnjamo na dugoročni učinak ovog hakiranja jer će izgubljena voda i dalje morati nadoknaditi.

3. Doći unutra bez da skinete cipele

Ne propustite