POTRESNA ISPOVIJEST! Starica prodala vikendicu, pa je opljačkali: ‘HRVALA SAM SE S NJIMA, ALI SU ME ODGURNULI’

Region
POTRESNA ISPOVIJEST! Starica prodala vikendicu, pa je opljačkali: ‘HRVALA SAM SE S NJIMA, ALI SU ME ODGURNULI’
.

82-godišnja Paula Lj. iz zagrebačkog Botinca nova je u nizu žrtvi okrutnih pljačkaša koji su je olakšali za čak 20.000 eura.

- Zvala me jedna žena i rekla da je iz policije i da su pronašli novac koji mi je ukraden prije dvije godine. Rekla je da će mi ga doći uručiti dvije osobe – prepričala je 82-godišnja starica, za Jutarnji, napad prevaranata koji su joj u utorak oko 13 sati iz kuće u Ulici kontese Nere u Botincu ukrali 20.000 eura.

- Novac sam dobila od prodaje vikendice. Trebala sam ga bolje sakriti. No, kuverta s novcem bila je na stolu. Hrvala sam se s njima, ali su me odgurnuli i pobjegli s trećim kompanjonom koji ih je čekao u autu iza ugla - ispričala je ova simpatična starica koja je navodno već četvrti put na meti pljačkaša.

- Toliko sam loše, jednostavno vam ne mogu reći što i kako su došli ni zašto sam im otvorila - prepričavala je i dalje potresena žrtva koja se nije mogla sjetiti prethodnih napada. Ipak, kroz maglu se prisjetila da su je prije otprilike godinu i pol slijedili dok se vraćala iz pošte.

- Držim vrata zaključana, ali naivna sam. Nisam mogla vjerovati da bi mi se tako nešto moglo dogoditi. Kriva sam, trebala sam bolje sakriti novac. Vjerojatno vam izgledam ćaknuto i sama se sada tako osjećam - snuždeno je zaključila starica.

Policija već zadnje dvije godine bilježi porast ovakvih zločina. Prevaranti se najčešće predstavljaju kao bankari koji popisuju novac, policija koja uzima otiske prstiju s novčanica, medicinske sestre koje nude masažu ili kao prodavači, pa čak i komunalci koji očitavaju brojila. Policija napominje da je u takvim slučajevima bitno samozaštitno ponašanje te je važno ne držati novac i druge vrijednosti na vidljivim mjestima. Ako vam netko nepoznat pokušava ući u stan, uvijek možete nazvati policiju.

 

(Novi.ba/Jutarnji.hr)

Ne propustite