ZABORAVITE NA RIBANJE SKUPIM HEMIKALIJAMA: Vaše kupatilo bit će kao novo!

Praktična žena
ZABORAVITE NA RIBANJE SKUPIM HEMIKALIJAMA: Vaše kupatilo bit će kao novo!
.

Čak i u naizgled besprijekorno čistim domovima zidovi i radne površine u kuhinji su često krcate skrivenom prljavštinom.

Zbog kombinacije masnoće, pare i prašine ljepljivi sloj prljavštine na kuhinjskim zidovima i ormarićima postaje pravi rasadnik bakterija. Najbolje ćete ih očistiti ako ih operete spužvom namočenom u alkoholni ocat, a potom isperete drugom spužvom namočenom u vodu i obrišete papirnatim ručnicima. Izvor prljavštine je i kanta za smeće.

Tragovi hrane i tekućina stvaraju neugodan miris. Kantu istrljajte deterdžentom za pranje suđa i četkom, isperite te obrišite. Među najomraženije kućanske poslove spada i čišćenje zahodske školjke. Najlakše ćete je očistiti ako u nju ulijete šalicu octa ili sredstva za čišćenje kupaonice. Pustite da odstoji nekoliko sati ili, ako je moguće, preko noći. Dobro istrljajte četkom za čišćenje WC-a i isperite.

Pećnica miriše kao nova

Zapečeni ostaci mogu ostaviti neugodan miris i uzrokovati pojavu dima. Poprskajte vodom, pospite s malo soda bikarbone i dodajte nekoliko kapljica octa. Ostavite minutu i žicanom spužvom odstranite prljavštinu.

rerna-naslovna

Mrlje u kupaonici

Mrlje na zidovima i vratima tuš-kabina kombinacija su sapuna i kamenca koji će ocat pomoći razgraditi. Upotrijebite spužvu ili krpu te nanesite sloj octa na pločice i vrata. Zatim obrišite papirnatim ručnikom.

higijena-kupatilo-6-620x310

Mikrovalna se čisti sama

Pomiješajte 1/2 šalice alkoholnog octa i 1/2 šalice vode u staklenoj posudi te zagrijte u mikrovalnoj. Isparavanje koje pritom nastane pomaže pri odstranjivanju mrlja. Maknite posudu iz mikrovalne i obrišite je papirnatim ručnikom.

ciscenje

Prognoza: Peru se prozori

Nanesite tekućinu za čišćenje prozora ili kombinaciju vode i octa i perite prozore koristeći zgužvane novine ili papirnate ručnike. Prozore perite kad je oblačno jer će se sporije sušiti i ostat će manje tragova.

prozor

Rukavicom se kupe dlake

Kako biste očistili dlake od kućnih ljubimaca koje se zadržavaju na odjeći i tapeciranom namještaju, možete navlažiti dlanove te vlažnim rukama skupiti dlaku. No možete upotrijebiti i gumene rukavice.

Čišćenje

Spužve i krpe pune su bakterija pa ih redovito namačite u izbjeljivaču.

ciscenje-solje

Ne propustite