DOKTORI UPOZORAVAJU: Toalet papir može biti veoma opasan po vaše zdravlje!

Porodica i zdravlje
DOKTORI UPOZORAVAJU: Toalet papir može biti veoma opasan po vaše zdravlje!
.

1

 

1. Mikrorezovi 

Iako se ne vide, delikatne usmine žene sa svakim brisanjem običnim toaletnim papirom bivaju ranjene brojnim mikrorezovima. Stručnjaci spominju brojku od stotinjak mogućih rezova prilikom svakog brisanja što može dovesti do peckanja, ali i do nastanka infekcija. Naravno, to ne znači da će se žene prestati brisati papirom koji je napravljen dovoljno mekan i nježan za tu svrhu, ali očito nikada toliko nježan koliko treba biti. I zato stručnjaci savjetuju da se umjesto brisanja radije tapkate dok niste upili svu tekućinu. 

2. Natečenost 

p2

Toalet papir s ovim toalet papir s onim, sve puno bojila i mirisa koji možda mogu biti adut za tržišno nadmetanje, ali nikako za vašu vaginu. Čak i onaj najobičniji bijeli toaletni papir može biti prepun izbjeljivača koji naš kao i svi dodani miris mogu jako utjecati na osjetljivu vaginu i usmine. Zato ako osjetite i najmanju neugodnost, iziritiranost, peckanje pa i oticanje tkiva - zaboravite na sve te mirisne doživljaje i drugi put u trgovini dobro pronjuškajte za papirom koji nema ni boje ni mirisa i na kojem jasno piše da je formaldahyde-free. I ne zaboravite da grubo brisanje također može biti jedan od razloga zašto je vaše genitalno područje osjetljivije no inače. 

3. Bakterije iz stolice 

p3

Učili su nas odmalena da smjer s kojim se brišemo nije nevažan, jer ako ćete povlačiti papir odostraga, ma čak i da se uopće ne približiti anus, velika je vjerojatnost da ćete s područja međice papirom pokupiti malo bakterija koje su se proširile dok vi mirno sjedite, i tako ih dovesti na područje osjetljive vagine. Rješenje je naravno pravi "put" od naprijed, prema iza, i svakako stanite kod međice kako vaginalne bakterije ne bi prešle tamo iza, piše YourTango.

4. Kvasac infekcija odnosno kandidijaza 

Gljivične infekcije vaginalnog područja ne dolaze uvijek od samih gljivica, njima može biti uzrok i iritacija od nakemijanog toaletnog papira čiji sastav narušava regularnu pH floru vaše osjetljive intime. Ako prečesto patite od ovakvih vrsta infekcija, a niste primjerice bili pod dozom antibiotika koji također razorno djeluju na žensku floru, razmislite dobro - možda je baš wc papir kriv za sve. U svakom slučaju, pronađite toaletni papir sa što manjim udjelom kemije i ne brinite ako će vas prijateljice zezati da vaš wc papir ne miriši dovoljno dobro. Samo vi znate da je upravo taj neutralni papir najbolje rješenje za vas - naravno, ako ćete se nastaviti brisati prema uputama - od naprijed prema iza, tapkati, ne brisati. 

p

Znate li da pogrešna upotreba toalet papira može biti opasna, evo zašto:

Trebate znati da iz higijenskih razloga nije dovoljno da se nakon vršenja nužde samo obrišete toalet papirom.

Potrebno je da se prije toga operete, a onda se obrišite. Ukoliko koristite samo toalet papir, dolazi do skupljanja bakterija, a imate i veću mogućnost da dobijete hemoroide.

Pored toga, ukoliko toalet papir držite baš blizu WC šolje, trebate znati da će nakon puštanja vode, fekalije odlaziti tamo. Zato je bolje da praktikujete da spuštate poklopac od WC šolje.

Toalet papir ne držite baš preblizu Wc šolje jer neće biti čist.

Ne propustite