Morbidno ubistvo

Ubijena starica je udarana dok je bila na koljenima

Objavljeno:12.11.2014 - 20:39
A A A Times Arial

Suđenje Senadu Čajiću (46) iz Hadžića optuženom da je 10. juna prošle godine izvršio razbojstvo na Milicom Lalić (77) u njezinoj kući u Ulici Asima Ferhatovića na broju 14 u naselju Breka, što je za posljedicu imalo smrt starice,  nastavljeno je jučer u Županijskom sudu iznošenjem nalaza vještaka FUP-a Elmire Karahasanović i Brune Franića, te vještaka medicinske struke dr. Nermina Sarajlića. 

Vještakinja Karahasanović je podsjetila da je očevid u kući starice obavljen 42 dana nakon što je pronađeno njezino beživotno tijelo, ali da su na zidovima i podu hodnika, pločicama u kupatilu, perilici za rublje, bočici sapuna, tepihu u sobi, stolnjaku u sobi pronađeni tragovi krvi i da je utvrđeno da pripadaju Lalić. 

Karahasanović je nalaz iznijela uz videoprezentaciju, te je s kolegom Franjićem pojasnila da je starica napadnuta u hodniku, te da joj je napadač zadao nekoliko udaraca dok je bila na koljenima. 

Potom je napadač onesviještenu Lalić odvukao u kupatilo, ostavljajući na hodniku i u kupatilu tragove krvi. Karahasanović je istaknula da su na ženskom satu, koji je pronađen i oduzet od Čajića, pronađeni njegovi DNK tragovi. 

Dr. Sarajlić je u sudnici, iznoseći soj nalaz i mišljenje, rekao da je ekshumacija Lalić obavljena 31. maja prošle godine, te da je, iako je tijelo bilo u fazi truljenja, tijekom obdukcije uspio utvrdi da je Lalić na očnim kapcima i na čelu imala krvne podljeve, a te ozljede su, kako je dodao, vjerojatno nastale prije smrti. 

Sarajlić je naveo i da su tragovi krvi i vode u plućima mogli nastati uslijed truljenja tijela, popuštanja rada srca, ali i uslijed utapanja. 

Predsjedajuća Vijeća Dalida Burzić nastavak suđenja je zakazala za 9. prosinca, kada je planirano da nalaz iznese vještak balističar. 

  
 
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA