Ubijena starica je udarana dok je bila na koljenima

Crna hronika
Ubijena starica je udarana dok je bila na koljenima
Suđenje Senadu Čajiću (46) iz Hadžića optuženom da je 10. juna prošle godine izvršio razbojstvo na Milicom Lalić (77) u njezinoj kući u Ulici Asima Ferhatovića na broju 14 u naselju Breka, što je za posljedicu imalo smrt starice, nastavljeno je jučer u Županijskom sudu iznošenjem nalaza vještaka FUP-a Elmire Karahasanović i Brune Franića, te vještaka medicinske struke dr. Nermina Sarajlića.

Suđenje Senadu Čajiću (46) iz Hadžića optuženom da je 10. juna prošle godine izvršio razbojstvo na Milicom Lalić (77) u njezinoj kući u Ulici Asima Ferhatovića na broju 14 u naselju Breka, što je za posljedicu imalo smrt starice,  nastavljeno je jučer u Županijskom sudu iznošenjem nalaza vještaka FUP-a Elmire Karahasanović i Brune Franića, te vještaka medicinske struke dr. Nermina Sarajlića. 

Vještakinja Karahasanović je podsjetila da je očevid u kući starice obavljen 42 dana nakon što je pronađeno njezino beživotno tijelo, ali da su na zidovima i podu hodnika, pločicama u kupatilu, perilici za rublje, bočici sapuna, tepihu u sobi, stolnjaku u sobi pronađeni tragovi krvi i da je utvrđeno da pripadaju Lalić. 

Karahasanović je nalaz iznijela uz videoprezentaciju, te je s kolegom Franjićem pojasnila da je starica napadnuta u hodniku, te da joj je napadač zadao nekoliko udaraca dok je bila na koljenima. 

Potom je napadač onesviještenu Lalić odvukao u kupatilo, ostavljajući na hodniku i u kupatilu tragove krvi. Karahasanović je istaknula da su na ženskom satu, koji je pronađen i oduzet od Čajića, pronađeni njegovi DNK tragovi. 

Dr. Sarajlić je u sudnici, iznoseći soj nalaz i mišljenje, rekao da je ekshumacija Lalić obavljena 31. maja prošle godine, te da je, iako je tijelo bilo u fazi truljenja, tijekom obdukcije uspio utvrdi da je Lalić na očnim kapcima i na čelu imala krvne podljeve, a te ozljede su, kako je dodao, vjerojatno nastale prije smrti. 

Sarajlić je naveo i da su tragovi krvi i vode u plućima mogli nastati uslijed truljenja tijela, popuštanja rada srca, ali i uslijed utapanja. 

Predsjedajuća Vijeća Dalida Burzić nastavak suđenja je zakazala za 9. prosinca, kada je planirano da nalaz iznese vještak balističar. 

Ne propustite